Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Navrh databazy

Na vykonu to urcite vadit nebude. 30 sloupcu neni nic.
Opravdu bys mel mit jednu tabulku jako hlavicku dokladu a dalsi tabulku jako radky dokladu.
V hlavicce spolecne udaje, stav dokladu, ... - normalizace

Sklady = tabulka s aktualnim stavem, tabulky s prijmem, tabulky s vydejem.
Jakou skladovou metodiku uvazujes ohledne cen (prumerne ceny, fifo, pevne ceny,...)? Pokud nechces ve skladu pracovat s cenami, vse se ti podstatne zjednodusuje.

Do skladu prijimas na zaklade prijemky. Ta zapise doklady do souboru prijemek (opet doporucuji hlavicku a radky). Prijem aktualizuje stav skladu. Ten stav je tam skoro nutny, protoze kdybys mel pro kazdou polozku stav dopocitavat, byla by to pro DB velka zatez.
Pak bude existovat soubor vydejek - opet hlavicka a radky. Vydej snizuje stav skladu.

Kazdy prodej bude generovat i vydejku. Pokud jsi schopny proidej a vydeje sloucit, opet si to zjednodusis. Pak v hlavicce dokladu bude indikace - prodej, rucni vydej, objednavka, ktera jeste nebude vyskladnena a nehybe se stavem skladu, ...

Hlavne se zamysli nad vsemi opravami dokladu, ktere mohou nastat. Storno vydeje je pomerne jednoduche. Muzes doklad zrusit, muzes jej v hlavicce oznacit jako stornovany, muzes generovat opacny doklad. Kazda z tech 3 moznosti souvisi se stavem systemu. Napr. kdyz budes rusit doklad z minuleho mesice a sklad jiz mas uzavreny (probehla inventura), musis generovat novy opacny doklad v aktualnim mesici.
Kazdopadne ruseni vydeje jen navysi sklad.

Ruseni prijmu je slozitejsi, protoze v te chvili jiz muzes mit zbozi vydane a prijem zrusit nepujde. Vim, ze logicky je to divne, ale v praxi naprosto bezne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny