Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LG Flatron W2252S-PF Problém

Dobrý den, žádám o radu. Dnes se mi rozbil tento monitor LG Flatron W2252S-PF. Mám ho asi 4 roky, jsem první majitel.
Za celou tu dobu jsem si na něj nikdy nemohl stěžovat, skvěle se na něj koukalo, nikdy nezklamal, vždycky fungoval na 100%. Pořád vypadá jako nový, nikdy nespadl, nic podobného.
Ale dneska normálně pracuji na počítači a najednou se ztmavil obraz a po asi sekundě se vypnul. Kontrolka svítí dál jako kdyby monitor byl normálně v aktivním režimu, ale obraz je černý. Je to totálně černý i po nasvícení baterkou, nic není vidět ani vzdáleně.
Nejde o chybu počítače, protože jsem zkoušel monitor ještě na notebooku a naprosto stejný problém. Napájecí i avg kabel jsem zkoušel vyměnit, ale stejné. Kontakty nejsou zohýbané ani nic podobného. Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo. Nezaznamenal jsem ani žádný zkrat nebo tak něco.
Pokaždé když monitor zapnu a vypnu tak se obraz rozsvítí zhruba na půl až sekundu a zhasne, při tom krátkém rozsvícení je normálně vidět co se zrovna zobrazuje na počítači ale je to ztmavené o trochu

Pročtěte si prosím můj problém, kdyby vás napadlo jaká součástka mohla odejít, jestli by stála za výměnu. Měl jsem stejně v plánu kupovat nový monitor kvůli rozlišení, ale tento jsem chtěl ještě prodat, takže bych pár stovek do opravy dal, ale ne tisíce. Budu šťastný za každý nápad. Děkuji

Předmět Autor Datum
Tohle dělají často nafouklé elyty na zdrojové desce v monitoru. Zkus najít nějakého místního opravář…
JoPe 19.05.2013 06:48
JoPe
Podívej se na přiložené foto. Pokud uvidíš něco podobného, je jasno. http://pc.poradna.net/q/view/10…
jirka44 19.05.2013 07:20
jirka44
Tak se mi konečně povedlo to rozdělat a nevím, nezdá se mi, že by byly nafouklé ty popisované součás…
brokE 19.05.2013 11:17
brokE
No elyty nafouklé nejsou (to neznamená, že by nemohly být třeba vyschlé), ale když vidím to dvojité…
JoPe 19.05.2013 13:33
JoPe
Souhlas s předřečníkem. Taky ten velkej kond 100uF/450V bych zkusil vypájet a změřit (nebo rovnou vy…
jirka44 19.05.2013 13:57
jirka44
No odpájet a proměřit v mých silách není, ale zkusíme to nějak udělat s tátou. Nevím ale co přesně o…
brokE 27.05.2013 12:21
brokE
Raději to svěř odborníkovi,jinak to dopadne tak,že z něj bude adept do sběrného dvora
Habakuk 27.05.2013 14:18
Habakuk
U nás ve městě je problém ten, že za sebe menší opravu si berou neskutečný částky. Proto bych to rad… poslední
brokE 27.05.2013 16:10
brokE

Tohle dělají často nafouklé elyty na zdrojové desce v monitoru. Zkus najít nějakého místního opraváře (v autorizovaném servisu by ti vyměnili celý Power Board za cca 1000,-Kč, což se nevyplatí) a ten by to mohl za pár stovek opravit (materiál max. 100,-Kč + hodina práce).
Pokud ovšem odešlo i něco jiného, tak může být problém.

No elyty nafouklé nejsou (to neznamená, že by nemohly být třeba vyschlé), ale když vidím to dvojité trafíčko v invertoru - ta této fotce tev velký černý blok vlevo:
34276374.jpg
tak by to mohl být podobný problém, který se vyskytuje u některých SAMSUNGů.
Jestli do dokážeš, tak ho odpájej a zkus ohmicky zjistit, jestli mají oba sekundáry přibližně stejný odpor. Tady je příklad od toho SAMSUNGu:
http://diit.cz/clanek/samsung-syncmaster-913bf/por ad-to-nefunguje

No odpájet a proměřit v mých silách není, ale zkusíme to nějak udělat s tátou. Nevím ale co přesně objednat, na internetu je stovky různých druhů a mě přijdou všechny stejný. Dokázali byste vyčíst z fotek a napsat mi co přesně mám objednat prosím? Případně mám udělat nějakou další fotku?

U nás ve městě je problém ten, že za sebe menší opravu si berou neskutečný částky. Proto bych to raději zkusil sám. Měl jsem stejně v plánu tento prodat a koupit ve fullHD nějakej. Táta je elektrikář, takže by to měl zvládnout, ale nedělá tady tyhle mikro záležitosti, ale pokud bu objednám správný díly, tak to předělá doufám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru