Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Služby pro sdílení souborů ve Windows XP

Dobrý den, chtěl bych používat sdílení souborů ve Windows XP a potřeboval bych vědět jaké služby musí běžet. Dřív jsem měl jenom stolní počítač ve kterém jsem měl vypnuto plno služeb podle nějakého popisu na netu, nyní mám i notebook nefunguje mi sdílení souborů mezi nimi, zatím to řeším pomocí ftp serveru.

Když na notebooku (všechny služby běží tak jak mají, nic jsem nevypínal) dám Místa v sítí potom zobrazit počítače ve skupině zobrazí se mi tam jenom notebook, přistoupit na ní můžu vídím složky které sdílím. Když to stejné udělam ze stolního pc zobrazí se mi taky jenom notebook, ale nelze na něj přistoupit vypisuje to chybu: "Položka \\Notebook není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce. Obrťte se na správce servru a ověřte oprávnění. Cesta v síti nebyla nalezena."

Myslím si že, chyba bude způsobena vypnutím některých služeb na stolní počítačí. Mám zapnuté akorát dvě služby o kterých tuším že s tím mají něco společného a to Server a Prohledávání počítačů. Je nějaký podrobný návod jak sdílení zprovoznit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
predpokladam, ze tam mas NTFS. netreba nahodou nastavit aj prava, kto ma ku tej ci onej polozke povo…
IgorK 29.10.2006 18:40
IgorK
to je snad vtip z hlediska síťového sdílení je úplně jedno, jaký souborový systém používá lokální di…
lední brtník 29.10.2006 20:03
lední brtník
Z hlediska sdílení to jedno skutečně je. Z hlediska ACL souboru při přístupu přes síť to jedno není… poslední
Vladimir 30.10.2006 17:53
Vladimir

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru