Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno VWware - nastavenie siete

Vo WMware sú tri možnosti nastavenia siete ako štandardné plus možnosť vlastnej definície. Vo virtuálnom počítači som nastavil to, čo mám nastavené aj vo Windows a dal som možnosť Bridged pre sieťový adaptér. Sieť nefunguje. Popis tohto a NAT sa mi zdá dosť podobný. Akurát ma napadla možnosť, že v Bridged je zrejme nutné zadať inú IP. Pri NAT to nefunguje tiež, ale chápem to tak, že zadám tú istú IP. Tretiu možnosť Host-only chápem tak, že je to vytvorenie novej siete a Windows bude nadradený prvok a vstupnou bránou do Internetu. To sa mi nastavovať nechce. Radšej by som bol, keby má rovankú IP a môžem pracovať so sieťou. Iná IP v rámci siete neprichádza do úvahy, pretože mám zaplatenú len jednu IP a nedostal by som sa na Internet z virtuálneho počítača. Sieťová adresa (MAC) je v poriadku, ale odlišná od adresy fyzicky reálnej karty. Vie mi niekto poradiť ako na to? Nejde mi to ani pri Bridged ani pri NAT. Kedysi vo VMware Player som mal Browser Appliance a tam sieť bežala. Neviem ale ako to tam bolo nastavené. Nedokážem sa tam dostať na práva roota a pozrieť to. Viem len, že tam je NAT.

Předmět Autor Datum
bridged = znamená připojení do existující ethernetové sítě se vším všudy, vlastní IP adresou atd. To…
Vladimir 29.10.2006 22:29
Vladimir
Ďakujem. Prepol som v nastaveniach Mandrivi na DHCP a rozbehlo sa to. Myslel som, že toto je tá tret… poslední
msx. 29.10.2006 22:36
msx.

bridged = znamená připojení do existující ethernetové sítě se vším všudy, vlastní IP adresou atd. Toto je pro tebe použitelné při zapojení do tvé vlastní ethernetové sítě, ne tedy sítě providera pokud ti tento nepřidělí adresu.

nat = adresu přiděluje Vmware DHCP server a v externí síti nemá tenhle virtuální stroj svoji IP adresu. Na hostujícím počítači se vytvoří privátní síť. Toto potřebuješ, chceš-li do externí sítě a nevytvářet síť vlastní.

Nastavení najdeš v helpu, NAT - configuring

host = privátní síť pouze mezi hostem a hostitelem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru