Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Format Factory 3.0 - v čem se liší výstupní formaty, když dám vše do AVI? Je jich mnoho.

Zdravim, kdo mate uz zkusenosti s Format Factory 3.0? Muzete poradit, v cem se lisi ty vytupni formaty? Zatim jsem se naucil na film davat nizkou kvalitu a malou velikost a na kratkou písničku nejvyšší kvalitu a velkou velikost. A co ty ostatni? Je jich tam velmi mnoho, mate nejakou vlastni zkusenost, co je k cemu nejlepsi? Diky predem.

Předmět Autor Datum
AVI je kontejner. Do kontejneru umístí kodeky jednotlivé datové proudy (video, audio). Chápeš?
touchwood 25.05.2013 08:33
touchwood
Priznávám, nechápu, spíš než odborné teoritecké vysvětlení mi jde o to, jestli nějaký laik jako já,…
David007 25.05.2013 09:40
David007
Tak si o tom něco přečti. Přece když chceš něco dělat, tak bys měl vědět (alespoň rámcově) oč se sna…
touchwood 25.05.2013 09:49
touchwood
A je někde nějaký článek o tom? Hledal jsem na netu a našel jsem odkazy na Youtube, kde se ale ukazu…
David007 25.05.2013 10:23
David007
Nic? A toto také nic?
ms 25.05.2013 10:34
ms
Omlouvám se, ale stejně tomu nerozumím. Já jsem ten první článek před časem četl, ale je to na mě sl…
David007 25.05.2013 11:43
David007
No přece rozdíl je ve velikosti a kvalitě videa,rozhodnutí co akceptuješ je jen na tobě.Není snad pr…
miroslav 25.05.2013 11:24
miroslav
Jo jo, už mi to tady kolega radil. Vůbec mě to předem nenapadlo, udělat to takhle jen s kouskem. Tep… poslední
David007 25.05.2013 11:45
David007

Priznávám, nechápu, spíš než odborné teoritecké vysvětlení mi jde o to, jestli nějaký laik jako já, má zkušenost, co se stane, když v nastavení videa dám něco jiného než dosud.

Já si dám ,,Vše do AVI" a pak si musím zvolit ,,Parametry výstupu". Tam jsou možné 3 druhy. XVID, DVIX a AVC. U každého je 7 různých možností - od 240p přes 720p a Nízkou kvalitu a malou velikost až po Vysokou kvalitu a velikost.

Je to strašně moc kombinací a variant pro mě. Zatím dávám výběr hned z té první varianty XVID a to bud Vysoká kvalita a velikost (videoklip), nebo Nízká kvalita a malá velikost (filmy).

Zajímá mě praktický rozdíl pro mě jako pro laika, co se stane, když bych dal něco jiného než tyto 2 varianty, co dávám..? Nebo je to jedno, bude to stejné?

Jo ještě je tam jedna varianta MJPEG.

Vzhledem k tomu, že 1 film dělám hodinu, musel bych to zkoušet desítky hodin, abych zkusil všechny varianty. proto mě zajímá, jestli už někdo s tím zkušenost má a může poradit?

Tak si o tom něco přečti. Přece když chceš něco dělat, tak bys měl vědět (alespoň rámcově) oč se snažíš (evidentně jsi ani nepochopil co jsem ti napsal), a ty přitom hraješ klasické Monte Carlo.

A pokud už chceš zkoušet nastavení metodou Monte Carlo, tak doporučuju zkoušet na malém kousku videa.

edit: google i wikipedia dneska fungují..

A je někde nějaký článek o tom? Hledal jsem na netu a našel jsem odkazy na Youtube, kde se ale ukazuje pouze to, co už umím, jak se s tím pracuje. Ale ne jaký je rozdíl v těch parametrech výstupu.

Ale dík za radu, vyzkoušet to jen s kouskem filmu, to mě vubec nenapadlo, pritom to je takova jednoducha logická myslenka...

Omlouvám se, ale stejně tomu nerozumím. Já jsem ten první článek před časem četl, ale je to na mě složité, Čtu to a stejně to nepobírám. Jsem ten typ, který to asi musí vidět a vyzkoušet, aby to pochopil. Vyzkouším to na těch krátkých ukázkách, což mě předem vůbec netrklo...

Jo jo, už mi to tady kolega radil. Vůbec mě to předem nenapadlo, udělat to takhle jen s kouskem. Teprvé začínám a učím se, ale tohle je čistě logická myšlenka, která mě mohla napadnout, holt se tak nestalo, tak až teď no...dík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru