Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak použit externí hard disk pro funkci ready boost.

nechapem ze co myslis tym rozbalene data.

Sformulujem to inac: prefetch ma zapnuty kazdy, prefetch data su v RAM (nacitali sa do RAM z disku po starte) a keby si niekto prefetch vypol tak ho porazi.
V RAM ale nemas tych dat vela (na flash ich moze byt viac, a navyse nacitavanie prefetchu sposobovalo dlhe hrkanie HDD po starte Win na viste co kazdeho sralo, Win7 uz nezaplnuje celu RAM prefetchom), a ak spustis narocnejsi program co zere RAM tak sa prefetch data z RAM vyhodia, a mas zas problem (musia sa zas nacitat). S flash sa budu nacitavat rychlejsie a nemusi to blokovat HDD. T.j. je to aj proces ktory moze nastat za urcitych okolnosti za behu Win, nielen pri starte. Problem je ze je to readyboost vo Win asi implementovane dost divne a teda to potom aj tak nejak divne (ne)funguje.
Samozrejme ak mas pochuja RAM a nikdy nespustas nic co byt tu RAM potrebovalo tak mas prefetch furt v RAM a nepotrebujes k tomu flash. Ale to neznamena ze readyboost nema ziaden efekt v urcitych situaciach. Najlepsie to ma byt vidiet prave pri starte Win.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny