Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak použit externí hard disk pro funkci ready boost.

chyba strankovani a strankovani samotne nema nic spolocne s prefetchom. Stankovanie je sposob adresacie RAM, prefetch je sposob cachovania diskovych dat. T.j. nemaju nic spolocne. Ak program chce citat nejaku RAM adresu tak nejde ani cez prefetch ani cez readyboost ide to len cez strankovanie leze to do RAM pripadne do swapu. Ak program chce citat neco z disku (exe, dll, txt, doc, pdf, cokolvek) tak sa najprv kukne do diskovej cache v RAM a do prefetchu v RAM, ak to nikde neni tak sa kukne do readyboost cache ak to neni ani tam tak sa leze na HDD pre tie data.
Tak by to malo byt (aspon teoreticky). Prakticky som nevidel od MS ziadne podrobne technicke info k readyboostu predpokladam ze ani nikdy nic nezverejnili takze asi ani nikto nevie co presne v tom readyboost uchovavaju a kedy na to lezu.
P.S. chyba strankovania by malo znamenat ze RAM na ktoru chce program pristupovat je odlozena v swape a treba ju nacitat do RAM. Ale nikto presne nevie co tam MS do tych cisel zaratava a jak presne, moze to znamenat cokolvek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny