Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rady pri kúpe a používaní notebooku od /skúsených/ užívateľov

Zkusím sem napsat pár svejch zkušeností s noťasama.
1. na čo mám dávať pozor pri kúpe - dej si pozor na to, abys nekoupil příliš nevýkonnej noťas, když bys mohl mít o tisícovku dráž (relativně) výkonnější model.

2. ktoré parametre sú pri baterií ntb rozhodujúce pri výdrži - hodně důležitej je procesor, co se umí podtaktovat (Intel Speed step; AMD Power Now!). Regulace jasu displeje, vypnutí bluetooth a wifi modulu, ...

5. či, ako, čo všetko a koľkokrát treba čistiť na ntb, aby mi nevyzeral spustnuto po 2 mesiacoch - jednak se vyhnout prašnýmu prostředí; pak čistit displej a semtam klávesnici, žádná extra velká údržba, radši pravidelná.

6. čo všetko je dobré nastaviť, aby batéria vydržala čo najdlhšie - to záleží na tom, co ti tam pojede a jak to budeš používat. V době nečinnosti se obvykle spouští služba indexování (pokud teda mluvíme o WinXP), tu je pak dobrý vypnout. Dále viz bod 2.

7. s čím mám počítať, o čo bude ntb iný, ako klasický počítač? - Možná širokoújlej displej, ale na to si zvykneš rychle. Jiná klávesnice, klávesa Fn.

8. ako je to s chladením ntb - pokud nezakryješ větrací otvory, pak naprostá většina modelů nemá problémy.

Jinak subjektivně se mi zdá 25k (slovenskejch) málo na to, aby noťas splňoval nároky po několik let. Přednost bych dal rozhodně paměti - čím víc tím líp i na úkor výkonnějšímu procesoru. Pokud ale budeš mít později nějaký peníze, tak naopak a paměť dokoupíš později.

Myslím, že tu jsou dvě recenze notebooků, takže i když bys měl zájem o jinej model, přesto si můžeš přečíst info, třeba tě něco inspiruje.

Pavel

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny