Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte internet ADSL, nebo wifi?

Mám již skoro rok (od ledna 2006) připojení pomocí místní wifi sítě, již od počátku bylo ale spojení málo stabilní, a tak jsem v červnu 2006 objednal ADSL i když k nám v té době ještě "nedosáhlo" s tím, že od podzim u nás ADSL půjde. V srpnu však došlo ke zlepšení kvality wifi připojení instalací ke mě bližšího přístupového bodu a navýšení rychlosti a tak jsem začátkem srpna zrušil objednávku ADSL.
Parametry wifi: za 390,- Kč bez DPH mám 1Mbps/256kbps bez agregace a bez datového limitu !, ale i teď mám max. odezvu někdy až 980ms i vyšší!, protože se ke mě signál dostává od poskytovatele přes 5 zařízení!!!
Od října už k nám ADSL signál dosáhne a i přes moje zrušení objednávky v srpnu tedy v době, kdy u nás ADSL ještě nebylo mi nyní přišel "samoinstalační balíček" od O2. Tak jsem to pro zajmavost zkusil a připojení se mi zdá být stabilnější a max. odezva je stále do 100ms.
Co by jste mi radili, abych zachoval? Wifi připojení, nebo potencionálně "využitelnější" ADSL? Nejsem žádný stahovač filmů, ani mp3 a pod, průměrně proserfuju tak do 2 GB za měsíc jde mi jenom o kvalitní připojení.
Díky za případné reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Našel bych si jiného poskytovatele wifi nebo bombardoval toho svého a žádal nápravu.
MM_tank 06.11.2006 15:50
MM_tank
No on ten poskytovatel je tady na horách jediný a můžeme být rádi, že je. A taky není zrovna lehké d…
kolega 06.11.2006 16:30
kolega
Tak tak, my tu máme Lidla, takže nás stromy netrápěj. :-D Pokud nerozhoduje cena, tak zůstaň u DSL.… poslední
anarchist 06.11.2006 20:02
anarchist

No on ten poskytovatel je tady na horách jediný a můžeme být rádi, že je. A taky není zrovna lehké dostat signál do každého domu (chalupy) je tu mnoho stromů mezi domy, proto mám tak složité připojení.
Ale když je teď možnost ADSL, které šlape spolehlivěji, tak asi půjdu do něho.
Ve městech máte situaci mnohem jednodušší:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru