Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ...ono to s tím Mikrotikem není až taková sranda

Too much information evidentne skodi, pretoze na vacsinu otazok som ti vcera odpovedal.
Tvoj umysel pouzit to ako NASko nema preco padat. Mikrotik sa sprava ako ine propietarne NASka, ktore tiez pouzivaju vlastny FS. Kludne tam ten disk mozes vrazit, videl si, ze sa tam daju obmedzovat pocet connections, userov, nastavovat prava a pod. Takze jednoduche NASko preco nie? Otazka je, co povie na to procesor.
Rozbocenie USB hubom asi pojde, zalezi co tam napojis, pretoze nemusi stiahat napajanie ak bude treba.
Je pravda, ze s tou tlaciarnou som si nebol isty, takze netusim, ci stacilo vytvorenie tcp/ip portu, ale to som povedal si vyskusaj, pretoze teoreticky by to stacit malo.
Jednotlive pridelene ip adresy najdes v polozke dhcp server a leases. Tam som ti ak si spominas hovoril aj o moznosti nastavenie statickych IP adries.
A pokial chces mat rozhrania samostatne musis ich vynat zo switcha, cize v interfaces kliknes na rozhranie a zrusis mu master port...tak sa stane samostatnym rozhranim s pripadnou vlastnou IP adresou a rozsahom.
V tvojom pripade sa mi zda vsak zbytocne robit statsitiku rozhraniam, pripadne robit ich takto, pretoze ak ti ide o statistiku moze ti robit Mikrotik pre kazdeho klienta zvlast a to je asi to o co ti ide.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny