Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podivne se opakujici problem se startem PC

cau! Mam takovy mensi zahadny problem. Zhruba kazdy ctvrty-paty tyden se mi vzdy pri startu PC sekne a nehne se dal, sekne se jak pred nabehnutim OS, tak i po nem. Vetsinou situaci vyresi opakovany restart, takze PC spustim treba az po 10 restartech. (Nekdy se nepusti ani monitor a jen sviti kontrolka PC a toci se vetraky).
Jenze zhruba po tydnu tento problem ustane a asi 4-5 tydnu PC jede uplne bez problemu! Takze se opakuje situace 4-5 tydnu klid, 1 tyden problem... Nevim jak je to mozne.?

Sestava: zakl.deska Jetway, procesor AMD Athlon 1700+, grafika Nvidia Geforce MX 32MB, 2xHDD (20 a 40GB), Zdroj Fortron 300W, MS Windows XP prof

Předmět Autor Datum
Zdroj nebo paměť
Flash_Gordon 06.11.2006 23:20
Flash_Gordon
zdroj jsem asi pred ctvrt rokem vymenil za novy, silnejsi, ale problem pretrval... Takze pamet? :o
Martin.K 06.11.2006 23:50
Martin.K
Tak ji otestuj a uvidíš. www.goldmemory.cz
karel 06.11.2006 23:52
karel
ještě mě napadá, jestli nemáš nafouklé kondíky na desce..
touchwood 07.11.2006 06:54
touchwood
kondiky jsou ok.. Me hlavne udivuje to, ze vzdy za nekolik dni problem ustane a PC jede par tydnu za…
Martin.K 07.11.2006 18:16
Martin.K
Mám úplně ten stejnej problém s deskou MSI K8N Neo4-F viz. http://pc.poradna.net/question/view/17188…
Keeper 07.11.2006 19:15
Keeper
Ako uz pisali vyssie skusit iny zdroj (inu znacku, najprv si len pozicat, nekupovat hned), otestovat…
MM.. 07.11.2006 21:00
MM..
Dneska sem zapl kompl a strašně dlouho trvalo než zapl monitor pak trvalo asi 10 vteřin než nadeteko…
Keeper 10.11.2006 07:20
Keeper
Tak nyni se casto vyskytuje zaseknuti PC kratce po startu... Zdroj jsem zkusil vymenit za jiny, RAM…
Martin.K 15.11.2006 20:04
Martin.K
Tak sem nic nezjistil ale už mě to začalo zase startovat na první pokus tak třeba to ted zase 3/4 ro…
Keeper 19.11.2006 07:57
Keeper
Já měl také malý problém se startrm PC. Naběhl do fáze těsně před objevení okénka "Probíhá spouštění…
Dale Cooper 19.11.2006 09:45
Dale Cooper
Díval ses na zálohovací baterii CMOS RAM na základové desce? Zjisti si Everestem napětí (pod senzory…
OtaDrak 19.11.2006 20:10
OtaDrak
Tak sem se díval na tu zálohovací baterii CMOS RAM a kolísá to od 2,94V do 2,98V tak si myslím že je…
Keeper 21.11.2006 11:39
Keeper
Mam tentyz problem, a ted jen cekam, kdy se mi to taky bude konecne startovat napoprve.. =D Podle me…
Martin.K 21.11.2006 17:53
Martin.K
Skusit aj novy/iny datovy kabel (mozes skusit aj druhy napajaci kabel co ide zo zdroja) k HDD, a mec… poslední
MM.. 21.11.2006 18:07
MM..

Ako uz pisali vyssie skusit iny zdroj (inu znacku, najprv si len pozicat, nekupovat hned), otestovat RAM (www.goldmemory.cz), ak je RAM ok tak pravdepodobne odchadza doska (nejaky studenak, alebo aj kondiky, nemusia byt nafuknute mozu byt proste naprd, apod). Este by som skusil vsetko povytahovat a znovazastrcit, a upevnit dobre grafiku v slote (o kejs). Ak grafika moc ohyba dosku pri upevneni o kejs tak uvolnit ten plech grafiky (uvolnenim skrutiek konektorov).

Dneska sem zapl kompl a strašně dlouho trvalo než zapl monitor pak trvalo asi 10 vteřin než nadetekoval disk s mechanikou a pak napsal že Boot.ini je v pr***i a kousl se.
(na primáru mám systémovej disk s mechanikou a na sekundáru mám záložní disk u kterýho mám jenom vytažený napájení ale IDE kabel k němu vede) tak sem ho zkusil vytáhnout i ten IDE a PC naběhl v pohodě i když před tím napsal že je poškozen Boot.ini, tak jesli té mé desce nevadí že má něco na kšandě zapojenýho bez napájení ještě to zkusím prověřit jestli to je tím a napíšu.

Tak nyni se casto vyskytuje zaseknuti PC kratce po startu...
Zdroj jsem zkusil vymenit za jiny, RAM jsem taky vymenil za jine(pujcene), ale presto problem pretrvava.. Kondiky na zakladni desce vypadaji v pohode.. Fakt uz nvm cim to je.. Kdosi mi rikal a naformatuju ze to muze delat HDD... no nvm

Já měl také malý problém se startrm PC. Naběhl do fáze těsně před objevení okénka "Probíhá spouštění systému Windows" a dále nic; pomohlo jen natvrdo vypnout. Tak jsem prolezl komp a byla povytažená kšanda z disku... Že to ale před tím šlo v pohodě??

Díval ses na zálohovací baterii CMOS RAM na základové desce? Zjisti si Everestem napětí (pod senzory) má být kolem 3,0 V. Měl jsem 2,65 V a to mi zlobil stejným způsobem úsporný režim (po výměně OK). Můj poznatek pro všechny spotřebiče pocházející z východu, které jsou osazeny bateriemi je tyto nutno hlídat a většinou se musí brzy vyměnit. Jsou osazeny neznačkovými typy a délka skladování jim nepřidala.

Tak sem se díval na tu zálohovací baterii CMOS RAM a kolísá to od 2,94V do 2,98V tak si myslím že je to dobrý, ale říkám teď už mě to zase startuje napoprvé, zlobilo to když to bylo nový pak to přestalo zlobit po výměně pamětí a teď to zase po 3/4 roku začlo zlobit, zlobilo to asi 3 týdny a teď se to zase samo spravilo, tak já už su z toho úplně blbej podle mě je nějaká nadrbaná deska ale pak nechápu proč to 3/4 roku jede a pak se to zase na chvilku začne srat a pak zas dobrý.

Mam tentyz problem, a ted jen cekam, kdy se mi to taky bude konecne startovat napoprve.. =D
Podle me to bude taky deska, ja sem postupoval vylucovaci metodou a RAM ani zdroj to nezpusobuji...at jsem dal jakou sem chtel ramku, problem pretrval.. Totez kdyz sem Fortrona nahradil noname zdrojem..
ed.: A baterku sem meril a ma presne 3V.. =)

Skusit aj novy/iny datovy kabel (mozes skusit aj druhy napajaci kabel co ide zo zdroja) k HDD, a mechanikam.
Tie dosky nie su asi nic moc co sa tyka stability DC-DC menicov (a kondikov), MSI uz z tohoto pohladu vsetci pozname, Jetway mi tiez nepride extremne zvucne meno.

Alebo ako som pisal moze to byt nejaky studenak na doske kvoli prilisnemu mechanickemu pnutiu (napr. vytvarat ho moze grafika alebo ina PCI karta ak je pripevnena o kejs "pod tlakom" to sa da vylepsit "posunutim" zaslepky karty, ako som uz pisal), alebo moze byt blby kontakt na niektorom slote (nejaka karta alebo alebo RAM), takze RAM, dosky povytahuj a zastrc nazad, najlepsie 2x po sebe, nech sa trochu presuchaju kontakty. Taketo mechanicke veci sa potom prejavuju ak je PC studeny, kvoli tepelnej roztaznosti, ak sa to zahreje tak sa zmeni pnutie prip. sa mierne posunu kontakty a potom to ide. Medzi "dobrym" a "zlym" kontaktom niekedy rozhoduju stotiny milimetra.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru