Předmět Autor Datum
Zdravím všechny. Přiznám se, že jsem ten odkaz ještě nenavštívil, protože jsem si wmx konfiguroval o…
orang-utang 08.11.2006 23:40
orang-utang
pozor, když nastavíš službu na "ručně", znamená to, že ji musíš opravdu ručně spustit. Pokud chceš,…
touchwood 09.11.2006 07:26
touchwood
Touchwoode, díky. První věc je mi jasná, bez těch dvou procesů navíc se tedy neobejdu. Ale o něco mi… poslední
orang-utang 09.11.2006 14:44
orang-utang

Zdravím všechny. Přiznám se, že jsem ten odkaz ještě nenavštívil, protože jsem si wmx konfiguroval online na easyvmx.shtml
Ale když už je řeč o VMware Playeru, mám dotaz. Moc mě po jeho instalaci nenadchla přítomnost dvou procesů (nebo služeb, sorry za terminologii) v systému navíc. Běžely jako automaticky spouštěné, měly v názvu spojitost s VMware Playerem a pokud jsem je nastavil jako Ručně (od čehož jsem čekal, že se zapnou teprve až zároveň se startem VMware Playeru), nedokázal VMware Player startovat a vykázal chybu. Musel jsem je tedy nechat běžet i tehdy, když jsem VMware Player nepotřeboval, aby byl připraven na zapnutí. Tehdy jsem potřeboval vyzkoušet a prohlédnout jedno unattended "distro" WinXP a tak jsem prvně testoval i VMware Player. Zajímalo by mě, jestli ty dva procesy navíc má i vypnuté plné VMware, nebo jestli je to vada na kráse free VMware Playeru.
Druhá věc:
Odinstaloval jsem VMware Player pomocí Total Uninstallu. Měl jsem to za čistší a lepší způsob, než vlastní odinstalátor VMware Playeru. Ale asi to byla chyba, protože s odinstalem VMware Playeru bych býval přišel i o původní .dll ze složky system32. Program Total Uninstall měl dotazy na určité soubory, které by mohly po odinstalu VMware Playeru některým programům chybět a když je ponechám, nebudou překážet. Proto jsem je ponechal. Přesto jsem pak ještě prohlédl Koš a pro jistotu všechny .dll z něj zálohoval. To se mi vyplatilo, protože později dvě z nich scházely při instalaci stažených update pro WindowsDefender. (Vyčetl jsem to z čísla erroru a po jejich vrácení bylo vše OK.) Vypadá to, že VMware Player si při instalaci zabere nebo přepíše systémové .dll a tyto po jeho odinstalaci chybějí.
VMware Player mi byl sice užitečný, ale připadal mi trochu nešetrný k systému. Zajímá mě, jakou zkušenost s ním máte vy ostatní. Jestli to byly moje chyby, pak tedy jaké. Přesné názvy těch procesů ani těch .dll už si nepamatuju, bohužel.
Pardon, pokud je to hodně off-topic.

pozor, když nastavíš službu na "ručně", znamená to, že ji musíš opravdu ručně spustit. Pokud chceš, aby služba startovala až při první potřebě použití, musíš nastavit "automaticky". V tomto případě se jedná o virtuální síťové adaptéry, které se navazují na existující síťová zařízení, a proto se spouštějí s nimi, tedy okamžitě při spouštění systému. Z meritu věci tedy plyne, že toto je vlastnost všech verzí VMW (a stejně tak i VirtualPC od Connectix/Microsoft).

Co se týká instalace/deinstalace, tak IMHO používat na takové programy, které zasahují hluboko do systému a síťových zařízení (jako je např. VMWare nebo VPN klienty) softy typu TotalUninstaller je dosti nebezpečné a kontraproduktivní. Obecně vzato MSI installery jsou velmi spolehlivá záležitost a nevidím důvod používat něco jiného.

Touchwoode, díky. První věc je mi jasná, bez těch dvou procesů navíc se tedy neobejdu. Ale o něco mi zpomalovaly start a PC celkově jako by pracoval trochu pomaleji (CPU 2,26 GHz; RAM 512 MB) i když byly vypnuté, takže bych VMware Player nenechával instalovaný trvale. Proto mě ještě zajímá z 2.bodu:
Jaká je reálná zkušenost se standardním odinstalem VMware Playeru? Píšeš, že MSI installer je spolehlivý, ale pokud se ozve někdo, kdo to už vyzkoušel, tím líp. Ideálně bych VMware Player nasadil vždy jen podle potřeby a jinak by instalovaný nebyl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru