Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zdrcadlovka NIKON, jak se to s AF motorky?

Dcera si míní kupovat tenhle set, D3100 + dva objektivy.

Nerozumím dobře těmto omezením:

Nutno počítat s tím, že tělo nemá elektromotorek autofokusu a plně kompatibilní, s podporou všech funkcí, jsou jen objektivy AF-S a AF-I, ostatní s omezením, např. AF Nikkor G a D bez zaostřovacího motorku mají podporu všech funkcí kromě AF, další nepodporují AF a měření expozice 3D Color Matrix II atp.

nebo jinde

V této třídě je i další omezení dáno snahou o co nejnižší cenu a to, že přístroj nemá vnitřní ostřící motorek a ven vyvedenou osičku pro ovládání skupiny ostřících členů v objektivu . Je tedy nutné používat objektivy vybavené vlastním AF motorem.

Co to znamená s ohledem na tento konkrétní set? Předpokládám, že omezení se týká jiných/dalších objektivů, že s těmi dvěma dodanými bude vše fungovat standardně, bez nějakých (pro BFU) těžkostí při ostření. Že to bude jako u kompaktů: přimáčknutí spouště zaostří, domáčknutí pak vyfotí zaostřenou scénu.

Online zaostřování (neustále se zaostřuje během hledání záběru) myslím používat nebude.

Díky za osvětlení. Případně, pokud přístroj za moc nestojí, navrhněte jiný (amatérské použití, kompakt ne, cena do +/- 15kKč, 2 objektivy, ideálně české menu).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nakonec vybráno: D3100 + 18-105 mm VR a k němu objektiv s pevným ohniskem Nikon 50mm f/1,8 AF-S NI… nový
L-Core 27.07.2013 07:09
L-Core
Slušný výběr. Tak dobré světlo :-) poslední
Dale Cooper 27.07.2013 08:45
Dale Cooper

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru