Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Procesor AMD Sempron 2500+

Prosím o radu, mám několik dotazů: Syn má ve svém PC procesor AMD Sempron 2500+ Palermo socket 754, na zákl. desce: K8N nForce 3 250 ASUSTek. I po vyhledání a shlédnutí odpovědí na obdobné dotazy, mám spíš v tom zmatek. No nyní ty dotazy:
1.) Může někdo poradit rozumnou adresu na něco mezi pro začátečník a pokročilý na přetaktování tohoto procesoru. 2.) Je socket 754 již dán pro procesor zákl. deskou, nebo lze na výše uvedenou zákl. desku zakoupit lepší procesor pro socket 939. Dle vašich odpovědí byl tento procesor (AMD Sempron) na hry celkem zepsut. Objevovalo se tam hodně pro hry: AMD Athlon ...socket 939. 3.) Pokud než taktovat, ale koupit lepší, prosím o radu pro výše uvedenou zákl desku jaký.

Předmět Autor Datum
Ne s.754 a s.939 neni vzajemne kompatibilni. Na s.754 uz asi nic lepsiho nesezenes. Taktovani neni…
Redmarx N 11.11.2006 17:09
Redmarx N
dneska je už diskuse nad nákupem CPU pro s754 celkem o ničem, ale možná někde ještě něco seženeš CP…
touchwood 11.11.2006 17:13
touchwood
a ad taktování: většinou výrobci jako Asus a MSI dodávají přímo k PC tatovací SW pro začátečníky. Ta…
touchwood 11.11.2006 17:15
touchwood
Pretocit tenhle CPU o 50% obvykle neni zadny problem (adresu pro OC radeji neuvadim, abys me pak neh…
mif 11.11.2006 17:23
mif
Taktování moc pro začátečníky není. Na nfroce 3 a vyšších můžeš použít nvidia ntune (stáhneš z nvida…
MM_tank 11.11.2006 17:26
MM_tank
Dík, dle vašich odpovědí jsem se pouze utvrdil ve svém myšlení: s. 754 versus 939, jen jsem si nebyl…
Ivan 11.11.2006 17:32
Ivan
No zkusit potaktovat muzes, ale moc si tim nepomuzes, treba ty Company of Heroes - to by je opravdu…
Redmarx N 11.11.2006 18:02
Redmarx N
jo podle me ciste teoreticky kdyz vymenis procak tak ti to bude brzdit grafika a naopak, kdyz vymeni… poslední
Redmarx N 11.11.2006 18:03
Redmarx N

Ne s.754 a s.939 neni vzajemne kompatibilni.

Na s.754 uz asi nic lepsiho nesezenes. Taktovani neni az zase tak jednoduchy, takze rady pro zacatecniky ztezka. Je to o tom vlezt do BIOSu zjistit, co BIOS dovoli nataktovat a podle toho se zaridit.

Jaky hry nejdou, jestli ty uplne nejnovejsi, tak to je leda na koupi noveho PC.

Jaka je v tom stroji grafika ?

dneska je už diskuse nad nákupem CPU pro s754 celkem o ničem, ale možná někde ještě něco seženeš

CPU pro socket 939 do tvé desky samozřejmě zastrčit nepůjdou. Na 10-ku šroub taky nenarveš 6-ku matičku ;-)

P.S.: Nicméně: kde tě reálně bota tlačí? Nechápu, jak se můžeš orientovat dle toho, že ti ten CPU někdo "zepsul". Buď ti výkon vyhovuje, anebo ne, a pak se poohlédni po lepším -- ale tak jako tak jsi omezen daným socketem. Pokud už chceš silou vůle upgradovat, vyměň i desku (jenže pak budeš muset měnit i RAM a grafiku, což je prakticky nový PC)

a ad taktování: většinou výrobci jako Asus a MSI dodávají přímo k PC tatovací SW pro začátečníky. Tak bych začal projitím CD k desce. Druhé kolo je pak postupné manuální zvedání FSB (a případně napájecího napětí CPU) a testování stability (u toho napětí dávej velký pozor)..

A samozřejmě u taktování je třeba hlídat teploty....

Pretocit tenhle CPU o 50% obvykle neni zadny problem (adresu pro OC radeji neuvadim, abys me pak nehnal k zodpovednosti za smrad z PC ;-)). 754-ka je sice solidni zaklad, ale dnes jsou za stejne love k mani MB a CPU pro AM2 (a odtut i ma odpoved - je to vzajemne neslucitelne). A k poslednimu (?) dotazu: na hry je zapotrebi hlavne vykon GPU - neni pravda, ze "tahne" procesor...

Taktování moc pro začátečníky není. Na nfroce 3 a vyšších můžeš použít nvidia ntune (stáhneš z nvida.com) a můžeš zkusit taktovat ve windows. (nejsem si jistý co všechno ntune umožní na nforce3). Dál si nejsem jistý jestli má nforce3 funčkní pci a agp lock aby nemohlo dojít k poščkození dat nebo zasekávání se díky vyšší agp frekvenci. Jak vidíš není to tak jednoduché.

Měnit desku kvůli taktování je kravina, k tomu se má přihlížet při koupi. Není jisté jestli ten tvůj procesor dá víc než 10-20procent -z mojeho pohledu vyhozené peníze. Navíc jsou desky na s754 doprodej a jejich vývoj je uzavřený a budoucnout mají taky uzavřenou.

Jestli Ti jedou pomalu hry zkus najít v bazaru amd 64 3000+ pro socket 754, vyráběl se. Nic jiného nemá smysl. Nebo výměna desky za am2+procesor nejmíň 3200+-spíš 3500+ (jinak nemá smysl, nepoznáš výrazně rozdíl)+paměti DDR2 + grafická karta aspoň 7600GS. Čili hromada peněz.
Není lepší jít na pivo ?

Dík, dle vašich odpovědí jsem se pouze utvrdil ve svém myšlení: s. 754 versus 939, jen jsem si nebyl zcela jist. Takže ten procesor je u syna asi max co se dá běžně sehnat na jeho zákl. desku... Nu škoda. Na překopání celého PC zatím nejsou penízky, i když tu jsou opět Vánoce, ale... Jinak PC běží v hrách docela v pohodě, až na několik posledních hitů jako Company of Heroes, je to jakž takž hratelné, musí si pohrát s nastavením graf. detailů. Jinak graf. kartu má ATI Radeon 9800 PRO 128 Mb, i když je starší, ale já nedám na ni dopustit, ale to je asi věc osobního subjektivního názoru a nostalgie. Za úplného laika se nepovažuji, cosik jsem už zkoušel, něco vyšlo, něco ne, však znáte ty české ručičky, takže zkusím ten takt CPU, jen že jsem zde někde viděl odkaz na tyto stránky, ale nedaří se mi je nikde najít. Byl zde přímo i tento CPU. Pokud si někdo vzpomenete tak dík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru