Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem iPhone 5 (Co se na tom dá provádět?)

Zdravím, zajímalo by mě, jak jste na tom s iPhonama. Mám ho teprve jeden den, tak by mě zajímalo, co se na tom dá provádět :)

1: Výdrž baterie a nabíjení: Já jej dostal s 50%, vybil je během dne a během hodiny nabíjení je zase zpět na 100%. Sníží se tato rychlost nabíjení časem? O kolik se sníží výdrž po čase používání ? A to nejdůležitější, na co jsem se chtěl zeptat už dlouho, pokud telefon nabíjím třeba jen 20 minut, pak si ho vezmu na záchod a pak ho zase připojím, vadí mu to nějak?

2: Mobilní připojení k internetu: Dá se to vůbec nějak vypnout? To musí baterku žrát jak sviňa, ne?

3: Navigace: Mám navigaci v autě, ale stejně by mě zajímalo. Nikde jsem neviděl možnost zapnout GPS, má iPhone vůbec možnost navigovat jinak, než jen podle mobilního připojení k internetu?

4: Displej: Jak snadno se poškrábe?

5: Připojení k počítači: jak obejít iTunes? Dá se to obejít Jailbreakem?

6: Jailbreak: vyplatí se ?

7: Viděl jsem ke stažení iOS 7. To je něco jako Custom Rom pro Android? Oficiálně má vyjít až na podzim, co jsem se dočetl.

8: Task Killer: Nenašel jsem nikde na AppStore žádnej Task Killer. Aplikace tedy na pozadí neběží?

Když si vzpomenu, tak připíšu :) Díky za odpovědi :)
Změna předmětu, původně: iPhone 5 (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ad 2) mobilní připojení se alespoň v mém starším typu 4S vypíná v menu Nastavení/Obecné/Mobilní data…
Tyson 26.07.2013 20:03
Tyson
Ad 8) Tak je není nutno zabíjet. Dole jsou pouze neaktivní, dříve spuštěné aplikace, nikoliv, že by…
Filuta 26.07.2013 23:21
Filuta
Nechci vést žádný spor, protože jsem víceméně iPhoneový laik, vzešlý z bývalého WindowsMobileáka. K…
Tyson 27.07.2013 01:00
Tyson
Warm Spider už vysvětlil :-) Aplikacie na pozadi bezia, ale v inom rezime. Vacsinou bezia len potre…
Rainy 27.07.2013 10:15
Rainy
Ani ti není tak jednoznačné. Viz: tady. Tím snad už přestanou dohady, že aplikace vyjmenované dole v… poslední
Filuta 01.08.2013 23:34
Filuta

Ad 2) mobilní připojení se alespoň v mém starším typu 4S vypíná v menu Nastavení/Obecné/Mobilní data (jinak máš pravdu, zapnuté to žere baterku stejně jako Bluetooth, Wi-Fi a Polohové služby)

Ad 3) Asi to bude u pětky podobné, já když chci používat GPS navigaci, zapnu si v menu Nastavení/Soukromí/Polohové služby

Ad 6) Jailbreak se vyplatí hlavně proto, abys mohl používat různé aplikace třetích stran a nebyl např. nucen zapínat elementární služby způsobem naznačeným shora ad 2 a 3. Ten způsob, který zvolil Apple při nastavování v menu, je naprosto stupidní (např. co má společného soukromí s GPS-kou). Jediné widgety na zapínání potřebných služeb z displeje jsou pro BT.

Ad 7) Doporučuji počkat až na iOS 7 oficiálně uvolněný.

Ad 8) Aplikace v iPhone se zabíjejí tak, že 2 x klikneš na hlavní tlačítko, a dole na displeji se ti objeví ikony spuštěných programů. když jednu z nich chvíli podržíš, objeví se ti na každé z těch ikon červený křížek a jeho ťapnutím aplikaci killneš. Na uvolnění paměti a na další systémové funkce) je pak program Sys-activity watch

Ad 8) Tak je není nutno zabíjet. Dole jsou pouze neaktivní, dříve spuštěné aplikace, nikoliv, že by všechny běžely. Apple proto, aby jim aplikace běžící na pozadí nezpomalovaly reakce iPhona (iPadu), všechny hozené dolů usmrtí samo. Na pozadí může běžet jen hrstka privilegovaných aplikací (telefon, SMS, budík, mail,...). Které jsou privilegované, určuje Apple sám.

Nechci vést žádný spor, protože jsem víceméně iPhoneový laik, vzešlý z bývalého WindowsMobileáka.

Když si ale spustím výše uvedenou utilitu Sys-Active, tak ta mi ukazuje seznam běžících aplikací a procesů (Running Applications + Other Running Processes). Mezi nimi jsou zobrazeny ty "nezabité" označené PIDem a je zde uveden i jejich celkový počet.

Když je tím červeným křížkem killnu, tak z těch seznamů zmizí, sníží se počet běžících aplikací a ukáže se mi i více volné paměti.

Kromě toho, když znovu otvírám nějakou nezabitou aplikaci, tak se mi vrátí do stavu, ve kterém jsem ji opustil. V případě, že ji killnu, tak se otevře v pozici startovní.

Z toho všeho dovozuji, že nějak ty nemrtvé aplikace na pozadí přece jenom běží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru