Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se dostat zpět na běžící zamknutý administrátorský účet ve Windows XP Professional?

Provedeno dle rady. Bohužel je operační systém na PC stále velice pomalý.

Zamýšlíme alternativně paralelně nasazení Linuxu a přechod na něj. Není požadavek a závislost na aplikacích pro Windows.
Co z uvedených na spodním odkazu byste vybrali? Určitě bude potřebný Open/Libre Office, FireFox min. ver. 21. Na PC pracuje neznalý úživatel, který není schopný řešit doinstalaci bezpečnostních záplat a podobně. Vše musí fungovat zcela zautomatizovaně.
Odkaz na srovnání LTS verzí, které ještě mají 4 letou podporu. Za 3-4 roky klidně nasadíme novou verzi Linuxu v LTS verzi, která snad bude mít opět 5 letou podporu, tedy pokud se toho stařičké PC Dědeček dožije. http://mylinuxexplore.blogspot.cz/2012/04/ubuntu-1 204-vs-xubuntu-1204-vs-kubuntu.html
Po zapnutí PC bude nabídka multibootu s možností výběru Windows nebo Linux.

K Windows XP musím dodat, že Microsoft mu ukončí podporu v 04/2014 a to je bezpečnostním důvodem pro přechod na Linux, protože nový operační systém Windows 7 nebo 8 na starém PC Dědeček nezprovozníme. Až to bude nutné, tedy až stávající HW odumře, bude zakoupeno nové PC s novým operačním systémem. Zatím je naším cílem vydržet s tím co je k dispozici, protože zcela splňuje požadavky na práci a je používáno jako kancelářské PC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny