Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se dostat zpět na běžící zamknutý administrátorský účet ve Windows XP Professional?

touchwood: RAM je jen 256 MB.

Je to PC Dědeček Chcípák jak píše lední brtník. Dell OptiPlex GX270, Intel Celeron 2,4 MHz, 40 GB HDD, RAM 256 MB, monitor Eizo FlexScan L367. K tomu je tiskárna s funkcí skeneru Canon i-SENSYS MF4410, ke které jsem našel ovladač pro Linux Ubuntu. Info zde 1, 2, 3, 4, 5.

PC dosud složilo pouze pro přístup na internet, na centrální servery kamsi do galaxie, k vyřízení pošty, kancelářský balík pro dopisy/tabulky (snad nasadím Open/Libre Office pro Linux). Při nejhorším budu shánět originál CD Win XP Pro, ze kterého bych to reinstalnul. Problém je, že ho nikdo v okolí nemá, už jsem to poptával. Nerisknu něco z neznámého zdroje druhé ruky, protože na PC se pracuje s osobními údaji lidí a jde o peníze. Pánové podržte se, je to stroj uvedený do provozu v květnu 2004 a vyjma jedné paní na něm nikdo jiný nic nedělá a IT-ka to nevidělo ani z rychlíku. Snad ještě dodám, že PC běží cca 10 hod. denně a je vypínáno.

Ve hře je Lubuntu, případně snad Xubuntu nebo Ubuntu, kvůli ovladači, který Canon k tiskárně nabízí. Půjde do Lubuntu/Xubuntu ovladač tiskárny pro Ubuntu? Nebo mám nasadit brzdu Ubuntu 12.04 LTS s pětiletou podporou a doufat, že to bude použitelné?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny