Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se dostat zpět na běžící zamknutý administrátorský účet ve Windows XP Professional?

Dobrý den,
prosím Vás o rychlou radu.
Výchozí situace: Windows XP Professional. Firma, která kdysi PC instalovala a dodala vytvořila dva profily ADMINISTRÁTOR a KANCELÁŘ. Běžně se pracuje s účtem KANCELÁŘ. Včera po odchlášení z KANCELÁŘ a následném přihlášení do ADMINISTRÁTOR přes 2x stisknutí Ctrl+Alt+Delete se objevilo okno pro přihlášení k účtu ADMINISTRÁTOR. Po zadání administrátorského hesla byl účet ADNMINISTRÁTOR přístupný. Udělali jsem instalaci Microsoft Security Essentials pro Windows XP Professional a zadali celkovou podrobnou kontrolu PC. Kontrola běžela přes noc. Mezi tím se nám pravděpodobně účet ADMINISTRÁTOR "zamkl" a již se do něj nelze dostat výše uvedeným způsobem přes 2x stisknutí Ctrl+Alt+Delete a tím vyvolání okna pro přihlášení k účtu. V nabídce na grafické ploše je pouze možnost volby účtu KANCELÁŘ, kam se lze přihlásit. Při zadání pokynu restartovat PC v účtu KANCELÁŘ Windows varují, že běží procesy na pozadí (což je asi právě administrátorský účet) a restartem lze přijít o data (v našem případě nevíme, zda kontrola skutečně doběhla do konce, v PC jsou 10-100-tisíce malých souborů). Nyní se tedy potřebujeme dostat zpět do účtu ADMINISTRÁTOR, abychom zjistili výsledek podrobné kontroly.

Tímto prosím o radu, jak postupovat, abysme se opět dostali do účtu ADMINISTRÁTOR, tedy bez nutnosti restartovat PC (např. z profilu KANCELÁŘ). Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny