Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nepravidelné problémy s wifi připojením

Pokračování..

Nějaké testy provider prováděl, nějaké rušení prý tam bylo a tak hýbali s kanály či něco takového..

Výsledek - žádná změna. Někdy to jede jakž takž, někdy rychlostí 1/10 modemu z roku 1999 (třeba teď) - a to když se daří ]:(

Zkoušeli posouvat anténu na střeše, že prý překáží nějaký strom. Divné, roky nepřekážel a poslední 4 týdny najednou jo. Jedná se o 5GHz "n"-kovou technologii Wifi. Prý to funguje tak, že signál jde, jde.. podmínky se zhoršují... pořád jde (na plno?!) a při dalším zhoršování podmínek je najednou zle. Zaráží mě ty změny nekvality v čase. Pár hodin katastrofa, pak zase relativně jde vše celkem dobře. V sobotu poprchávalo, a tak může(??) být třeba vina na mokrém listí? (mám dojem, že se tenhle problém objevoval u 2,4GHz technologie při příjmu signálu z několikakilometrové vzdálenosti). V neděli lilo ale mnohem víc a přenos byl ucházející. No a dnes jsem úplně v prdeli (venku je vysoká vlhkost); jsem zvědav, napokolikáté se mi podaří uploadnout tenhle post.

Mají mi přijít otočit anténu na jiný AP, bohužel místo 300 metrů, tak vzdálený asi 5 km. Prý to u 5GHz/"n" nevadí.

Prosím o vaše komentáře, zda je možno, aby ty mé problémy mohly mít původ v náhle se signálu do cesty postavivšího stromu (případně vlhkého).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny