Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nepravidelné problémy s wifi připojením

Zhruba týden nám problém s připojením (WiFI, 16/16Mbit, 5GHz, PPPoE)

Problém, co jsem vypozoroval, je pravděpodobně v naprosto katastrofální rychlosti uploadu. Děje se tak nepravidelně. V noci, brzo ráno či pozdě večer je rychlost obvykle dostatečná a odpovídající mému tarifu. Ovšem během dne často trvá desítky vteřin, aby se načetla jakákoliv www stánka (není upload, není pochopitelně ani download). Mám IP telefon, ten je neustále odpojován, protože při uploadu ve stovkách bitů (!!) za vteřinu opravdu fungovat neumí. Nejsem schopen uploadnout na své ftp (hostováno u providera) žádný soubor; obyčejná megabajtová fotka se nahrává minuty, pokud se vůbec nahraje. Nejsem schopen odeslat mail.

Rychlost testuji i na (k tomu určených) stránkách, http://www.speedtest.net/ Výsledky měření jsou během dne tristní. Ping jsem míval kolem 10, nyní jsem rád za 20-30. Download různě, od "nula celá nikde nic" do 10-12Mbit. Ale upload v mnoha pokusech/testech vůbec neprobíhá (selže), respektive v bitech(!!) nebo kilobitech(!). Z toho se na pár vteřin jakoby "probere" a jede třeba rychlostí 2Mbit. A pak zase desítky vteřin maximálně desítky bitů za vteřinu - či rovnou nula.

Rychlosti měřím v aplikaci NetWorx a přímo v routeru (Mikrotik).

Řešil to technik providera, během toho bylo připojení OK. Jenže co z toho, když za chvíli je vše zase při starém. Tyhle výpadky se dějí nepravidelně během dne. Občas je vše v pořádku, občas čekám na www.seznam.cz 5 minut.

Uvažuji o příčině a napadá mě:
- vadná bridge u mě (restartoval jsem x-krát, bez výsledku), divné by na tom ale bylo, že část dne internet funguje normálně. Bridge je na půdě.
- problém na přístupovém bodu, ze kterého beru signál.
- někde (tady v okolí?) je nějaké rušení (nerozumím tomu vůbec).
- nastavení uploadu někde u providera je pro mou (a další) IP občas/náhodně(?) neskutečně přiškrceno

Podobné problémy s připojením poslední dny registruje tady v okolí (stovky metrů) více lidí, tři mi to
osobně potvrdili.

Co by mohlo za tím být?

Změna providera až v nejkrajnějším případě.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny