Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrh "proti špatně formulovaným dotazům"

Stále se to snažíš překroutit a zastávat se "utiskovaných" uživatelů, ale stačí si projít několik posledních diskuzí - co někteří "takylidi" dokáží splodit, je k neuvěření. Dotyčného třeba upozorníš na nevhodný titulek a špatně položený dotaz. Zeptá se podruhé, samozřejmě zase úplně nevhodně, zase jej upozorníš. Potřetí, počtvrtý, popátý... A pošestý už nějak nemáš sílu nebo nervy. Přitom vedle odkazu "Vložit nový dotaz" je podle mě nepřehlédnutelný odkaz "Než položíte dotaz". Ale proč by jej četli, že, něco tak jednoduchýcho jako plácnout dotaz oni přece zvládnou, že?!

Pokud sem lidi přijdou a chtějí dostat zadarmo radu, musí (resp. měli by) respektovat určitá pravidla. Pokud si myslí, že si můžou dovolit vše a my jsme povinni jim to trpět a mít nekonečnou trpělivost, mýlí se. A takové uživatele tady držet rozhodně nebudu.

Přečti si můj podčárník a zamysli se, pak možná dost věcí pochopíš.

Poslat někoho do Gůgla není žádné zlo, ale pomoc jako každá jiná. Když se někdo zeptá, co znamená XYZ, a jedná se o profláklou zkratku, na kterou mu odpověď vyplivne každý vyhledávač, tak odkázáním na jeho použití nečiníme nic špatnýho. Naopak, příště už si bude moct spoustu věcí najít sám, a to je vždycky lepší, když člověk může být soběstačný.

To, že mi připadáš jako prudič ještě není důvodem zakazovat ti přístup. Jednak o takových věcech nerozhoduje jednotlivý moderátor, druhak se už musí jednat o hrubé porušení pravidel, což není tvůj případ.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny