Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronická kniha a autorské právo (v ČR)

Bude stačit, když zájemci pošlu "doklad" v PDF podobě? Co vše musí obsahovat?
Ano, doklad v PDF stačí. Stačil by i RTF, TXT, DOC - to je na Tobě :-) Vzhledem k možným problémům s formátováním PDF (viz tady http://pc.poradna.net/question/view/78786-tisk-doku mentu-sirka-okraju ) bych se přikláněla k RTF, to snad otevře a vytiskne každý.
Náležitosti dokladu - hlavně identifikace prodávajícího a kupujícího, takže jméno, příjmení, celá adresa, nikoliv třeba jen P.O.Box. Přesněji řečeno p.o.box tam uvést můžeš jako údaj navíc, ale hlavně tam uveď skutečnou adresu (nebydlíš v p.o.boxu). Promiň, že to píšu jak "pro blbý", ale stále se mi dostávají do ruky doklady od lidí, kteří asi nevědí, jak se jmenujou a kde bydlí. Takoví lidé si totiž vymyslí, že "jako" mají firmu třeba Po-Po (poradíme - posloužíme), ale taková firma reálně neexistuje, pokud to není SRO nebo tak něco. Takže na dokladu se pak skví dodavatel:
Truhlářství Po-Po , P.O.Box 28 , Praha 1
:-D což je z hlediska právního zcela špatně.
Správně má být něco jako Jiří Vonásek, Truhlářství Po-Po, P.O.Box 28, Javorová 1234, Praha 1, přičemž údaje o p.o.boxu a truhlářství nejsou povinné. Doporučuju uvádět tam na sebe nějaký kontakt (email, telefon, ICQ, skype - dle libosti)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny