Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronická kniha a autorské právo (v ČR)

Co je to malý náklad?
Dobrá otázka. Problém je v tom, jak odhadnout reálnej počet lidí, co by mělo o tu publikaci zájem. Je to "něco kolem počítačů" (promiň, nechci -ne tobě, ale zatím nikomu- říkat o co půjde) a když se podívám optimisticky, tak bych to viděl na pár set kusů (a možná ani to ne).

Už jsem se díval na pár "tiskařskejch firem" v Brně, co dělají letáky a brožury a knížky, ale ty ceny za tisk jsou enormní, a to mluvím jen o samotným tisku. Další náklady by to neúměrně prodražily. Taky distribuce by byla pro mě problém - jsem zaměstnanej a nemůžu se těmhle věcem věnovat.

Takže jsem vymyslel ten PDF formát. Náhled knihy na webu ke stažení (pár prvních stránek + obsah + pár vybranejch stránek) aby bylo jasný jakým stylem je to psaný, jak podrobně a o čem to je. Nákup formou emailu, pošlu odkaz na stažení zašifrovanýho RAR archivu s knihou (silný heslo) a po připsání na peněz na účet pošlu mailem heslo. Každá kniha pro každýho záklazníka bude mít v záhlaví "identifikační kód", kterej jednoznačně svážu s emailem a jménem zákazníka - "obrana" proti nelegálnímu šíření na webu.

Dvě verze v PDF - levnější bez možnosti tisku a o něco málo vyšší cena s možností tisku. V případě zájmu si to hodí do nějakýho "copy centra" a nechá si udělat kroužkovou vazbu.

Co ty na to?

Pavel

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny