Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronická kniha a autorské právo (v ČR)

Nejsem právník a souvětí o dvou větách už je na mě moc :-)

Chtěl bych se zeptat přítomných na jejich laický názor (i právní, je-li přítomen právník) na otázku autorskýho práva v souvislosti s (elektronickou) knihou.

Jedná se o knihu napsanou v OOo (OpenOffice.org) a vyexportovanou do formátu PDF. Předpokládám, že se nejedná z hlediska zmíněného zákona o SW, ale jedná se o publikaci. Rád bych věděl, zda je možný takovou knihu (radši použiju termín příručku) legálně prodávat přes internet. Po jednotlivých "kusech" koncovýmu zákazníkovi a zda je nutný mu (jak?) vystavit doklad o koupi (nebo něco na ten způsob). Jsem celkem nejistej i v tom, že u normálních tištěných knih je v ceně ještě i DPH (snad 5%, ale to je v tuto chvíli jedno).

Poradí mi někdo, prosím? Děkuji.

Pavel

P.S.: Protože si chci ponechat autorský práva, nechci text nabídnout žádnýmu vydavatelství/nakladatelství/časopisu/webu...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem zase pokročil... Informoval jsem se po všech čertech a nakonec to dopadne takhle: publikac… poslední
Pavel 14.02.2007 21:44
Pavel

Tak jsem zase pokročil...

Informoval jsem se po všech čertech a nakonec to dopadne takhle: publikaci vydám tištěnou (prozatím velice maličkej náklad, ale je to digitální tisk, ne offset, takže se to dá unést) i elektronicky. Tím vyhovím zákonu o neperiodických publikacích i sobě :-)

Jo a lidičky, už mám i přiděleno ISBN :-) Takže zafinišuju a pak... brzo už to bude.

Děkuji všem za jejich ochotu a pomoc. Moc si toho vážím.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru