Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WinXP - jak nastavit default velikosti písma?

Prosím o rady ohledně velikostí písmen a číslic ve Windows XP:

1) WindowsXP - vlastnosti obrazovky - karta vzhled - tlačítko upřesnit.
V tomto menu lze ručně nastavit velikosti písma pro ikonu, okno se zprávou, záhlaví aktivního a neaktivního okna atd. Prosím, lze nějak vrátit provedené změny na "default", pokud si uživatel nepamatuje, co tam bylo původně? Jeden uživatel si tady s tím hrál a má to nějaké divné, ale nepamatuju si, která položka měla kterou hodnotu :-/

2) Dokonce mu zmizelo i datum pravo dole z lišty, ale není to ten klasický problém s datem, který nastává každý rok v říjnu. Krátký formát data má nastavený tak, aby se zobrazovalo např. 16.10.06 , což je v pohodě. Jenže si někde nastavil větší velikost písma a datum se tam asi nevejde, tudíž se nezobrazuje. Achjo :-| Kde se tohle nastavuje?

3) Prosím, je někde na internetu dostupný popis s obrázky, co všechno se mění jakou položkou v menu ad 1) ? Některé položky jsou jasné - třeba ta ikona, okno se zprávou atd. - to se tam rovnou i ukazuje. Ale třeba nevím, co se mění položkami jako je Nabídka nebo Název palety. Ten uživatel si hrál se změnami velikosti a nějak si změnil i tu velikost data a času viz bod 2)

Děkuju za pomoc i za toho příliš zvědavého uživatele :beer:

Předmět Autor Datum
ad 1) Pravidelně si zálohovat registry. Teď se dá jen podle jiného počítače nastavit patřičné hodnot…
Josef 16.11.2006 15:17
Josef
zmizelo i datum pravo dole z lišty ad 2) Pro všechny, kdo se k tomuto threadu někdy vrátí pomocí vy…
Eva_M 21.11.2006 09:19
Eva_M
1. Co se tyka obnoveni pisma, nastav si standardni tema a pak to preni na tema WinXP. Melo by to obn… poslední
Jan Fiala 21.11.2006 09:57
Jan Fiala

ad 1) Pravidelně si zálohovat registry. Teď se dá jen podle jiného počítače nastavit patřičné hodnoty.
ad 2) Možná by pomohl prográmek TClockEx, kde se nastavuje formát pro datum, ale i velikost atd. program je volný třeba na slunečnici.
ad 3) Uživatel, který má málo práce provádí volovinky a hraje si. přidat práci, aby neměl čas na různá nastavení. To by mě zajímalo, jestli někdo měl čas všechny volby vyzkoušet.

zmizelo i datum pravo dole z lišty

ad 2) Pro všechny, kdo se k tomuto threadu někdy vrátí pomocí vyhledávače, dodávám:
Datum mizí a objevuje se podle toho, jestli uživatel nastaví ve vlastnostech obrazovky na kartě vzhled velikost písma normální nebo velké. Pro zvětšení písma na monitorech s lepším rozlišením je tedy lepší použít na kartě Upřesnit - Obecné - velikost dpi. Pomocí dpi se zvětšuje vše v adekvátním poměru, takže nezmizí ani datum. Zatímco změnou velikosti písma se stane, že datum se už najednou "nevejde".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru