Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Ozvěna při hovoru

Asi 4 měsíce používám intenetové volání, ale asi začátkem tohoto týdne, slyším já, ale především i ten, kdo mi volá nepříjemnou ozvěnu. Myslel jsem, zda to není někde v nastavení hlasitosti nebo tak, ale bohužel není. Nevíte čím to může být, když mi to doposud nedělalo? A ještě když kliknu v ovládacích panelech na zvuky a tam na zvuk a poté na hlasitost u záznamu zvuku, tak mám aktivní pouze Ovládání záznamu, osatatní jako např. Hlasitost mikrofonu mám neaktivní - šedé.
Nebo myslíte, že by to mohlo být poskytovatelem toho internetového volání? Používám Viphone-break. To asi ne, že?
Díky za rady.
Mějte se.

Předmět Autor Datum
používáš sluchátka s mikrofonem nebo repráky a mikrofon ? často je to tím že mikrofon chytá zpětnou…
MM_tank 16.11.2006 19:38
MM_tank
Používám sluchátka s mikrofonem. Zkoušel jsem mít zapnuté reproduktory i vypnuté, ale je to stejné.…
Honza. 16.11.2006 19:44
Honza.
zpětná vazba ? Nevím tedy zda se může projevovat tímto způsobem, to je přeci doprovázeno pískáním. M…
cody 18.11.2006 23:48
cody
Na podpoře Viphone mi byl doporučen tento postup: vyzkoušejte malý test. Spusťte si prosím v počítač…
Honza. 18.11.2006 06:54
Honza.
Prosím...
Honza. 18.11.2006 15:10
Honza.
Echo je normální jev při internetové telefonii a je třeba jej eliminovat vlastním nastavením přímo v…
cody 18.11.2006 23:35
cody
Tak jsem na to konečně přišel. Přeinstaloval jsem ty drivery, ale to nepomohlo. Poté jsem prošel zno… poslední
Honza. 19.11.2006 09:47
Honza.

Používám sluchátka s mikrofonem. Zkoušel jsem mít zapnuté reproduktory i vypnuté, ale je to stejné. Zkoušel jsem i sluchátka a mikrofon zvlášť - čili sluchátka jsem zapojil do reproduktoru, ale je to také to samé. Ale znovu opakuji, dříve mi to nedělalo. A to ať s mikrofonem a sluchátky či se samotným mikrofonem a sluchátky.

Na podpoře Viphone mi byl doporučen tento postup:
vyzkoušejte malý test. Spusťte si prosím v počítači nějakou hudbu a poté vypněte reproduktory. V této chvíli si spusťte program Záznam zvuku (Start -> Programy -> Příslušenství -> Zábava -> Záznam zvuku) a vyzkoušejte "do ticha" něco nahrát přes mikrofon. Pokud poté bude na nahrávce i hudba, pak je to bohužel chyba Vaší zvukové karty. Doporučil bych přeinstalování driverů.

Hudba na nahrávce opravdu je, mám tedy zkusit přeinstalovat ovladače: Tento počítač - Vlastnosti - Hardware - Správce zařízení - Řadiče zvuku, videa a herních zařízení - Real High Definition Audio - Ovladač - Aktualizovat ovladač?

Děkuji za odpověď.

Echo je normální jev při internetové telefonii a je třeba jej eliminovat vlastním nastavením přímo v programu (ovšem nevím zda ten váš to umí) mám doma Sipuru, kde se to dá normálně nastavit a hodnoty se pohybují v -3 až např. - 8 (FXS PORT GAIN output a input). Ze začátku tam bylo také echo, ne ale u všech čísel. Horší je to na internetová čísla na pevnou vždy bez problémů. Telefonující od vás tam nemá muziku ale spoždění, které vytváří ten efekt. Tedy to co oni píší jako test je přeslech mezi kanály, jak se tímto způsobem ale dá otestovat echo, které má způsobovat nevhodná zvuková karta tedy nevím.

Tak jsem na to konečně přišel.
Přeinstaloval jsem ty drivery, ale to nepomohlo. Poté jsem prošel znovu nastavení zvuku, resp. hlasitosti a všiml jsem si tam položky směšovač stereo - ovládání hlasitosti je sice u tohoto směšovače neaktivní (šedé), ale ztlumit lze.
Asi jsem to omylem někdy odškrtl.
Jinak díky za pomoc.

Zpět do poradny Nahoru