Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WinXP: připojení iso obrazu jako CD, zdarma!

Normálně vykřičníky nepoužívám, ale tady musím (titulek) - uvidíte proč.

Lidičky, právě jsem narazil na ovladač přímo od Microsoftu (jeho stažení nevyžaduje kontrolu legálnosti), kterej umožní připojit (mount) iso obraz jako virtuální CD-ROM mechaniku.

Co je na tom super, je úplně zdarma a funguje nad očekávání dobře. Musíte ale pár věcí udělat ručně. Stáhne se sice exe soubor (jen 60 KB), ale to je jen samorozbalovací archiv, zbytek je třeba udělat ručně. Pokud umíte trošku anglicky, pak je to hračka. A výsledek rozhodně stojí za to.

Narazil jsem na něj na tomhle webu: http://weblogs.asp.net/pleloup/archive/2004/01/15/5 8918.aspx a přímej odkaz ke stažení je tu: http://download.microsoft.com/download/7/b/6/7b6abd 84-7841-4978-96f5-bd58df02efa2/winxpvirtualcdcontr o lpanel_21.exe

Po spuštění se rozbalí 3 soubory (do tempu v profilu): readme.txt - obsahuje popis, jak přidat ovladač iso souborů; VCdRom.sys - ovladač, přijde do C:\Windows\system32\drivers a VCdControlTool.exe - pro "ruční" připojení konkrétního iso souboru. V readme je vše jednoduchou a srozumitelnou angličtinou popsaný.

Vřele doporučuju!

Nechápu, proč to automaticky nezakomponovali do WinXP...

Pavel

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny