Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možné zrychlit tisk z jehličky EPSON LX 300 pod WXP ?

Zdravím. Nemá prosím někdo nějakou fintu, jak zrychlit tisk jehl. tiskárny EPSON LX-300 pod WXP. Přes ovladač se toho moc nastavit nedá. Zkoušel jsem tam vnutit ovladač Generic / Text Only + nastavení znakové stránky - Slovanská - Latina 2 (852). Už jsem skoro jásal, jak to frčí. Ale nedotiskává se tam vše. Tak nevím.

Předmět Autor Datum
Jak se nedotiskává vše? V jakém programu tiskneš? Má tiskárna českou epromku?
host 20.11.2006 21:00
host
No pokud to jede přímo v XP tak to jede v bitmapovém režimu čili epromka by se neměla uplatňovat. Mo…
MM_tank 20.11.2006 23:28
MM_tank
Tak to samé by mne zajímalo u Epson LQ-570+. Nedávno jsem ji viděl v jednom autoservisu a tam jim to…
Kryštof 24.11.2006 11:29
Kryštof
jak píšou výše: v autoservisu pod dosem to jede v textovém režimu, čili málo dat. kdežto xp předpokl…
ledník brtník 24.11.2006 12:30
ledník brtník
Což to bych v podstatě mohl, ale přeci jen cena tisku na jehličce je úplně někde jinde. Určitě to ne…
Kryštof 24.11.2006 13:02
Kryštof
ano.. cena je jinde.. ale spocital sis opravdu naklady na tisk kdyz pouzivas treba repasovane tonery…
MKc 03.01.2007 08:47
MKc
Tak náklady jsem si skutečně nepočítal, traktorový papír dostávám zdarmo z jedné účtárny, kde sousta…
Kryštof 04.01.2007 06:16
Kryštof
Repasovaných naplní u laserů se bát nemusíš, tam problémy s reklamacemi jako u inkoustových tiskáren…
Jan Fiala 04.01.2007 06:24
Jan Fiala
Tak to je asi fakt, známý mi třeba poradil jasamedia.cz, tam se mi to zdá docela v pohodě, když se s…
Kryštof 04.01.2007 18:49
Kryštof
Defaultně se ta tiskárna nainstaluje s kvalitou tisku 360x360 dpi. (potom to po každém řádku "jezdí"…
StanB 24.11.2006 21:11
StanB
Tak těch 360 bodů na palec tam nastaveno skutečně mám, ale jak se dostanu na ten ovladač, tak to nev…
Kryštof 25.11.2006 17:11
Kryštof
Tak už jsem to našel. Nevím, jestli to bude mít nějaký podstatnější vliv, ale stejně všem zúčastněný…
Kryštof 25.11.2006 17:51
Kryštof
Udělal jsem změnu, co tu níže někdo popisuje, trochu to pomohlo, ale mírně se zhoršila kvalita tisku…
Kryštof 03.01.2007 08:41
Kryštof
tak pro změnu mám úplně jiný problém: MS Windows XP home SP2 (konečně legální), AMD Athlon Xp 1600-,…
Kryštof 11.03.2007 14:45
Kryštof
Já si to nějak nedokážu uvědomit ale podle mě nedávám plug and play ale dám jen to lpt 1 a vyberu ov…
MM_tank 12.03.2007 02:02
MM_tank
Díky za reakci, tak jsem to zkusil, ale výsledek stejný. Pak mne napadlo zkusit přidat jakoukoli jin…
Kryštof 12.03.2007 07:20
Kryštof
Mám stejný problém u HP DeskJet 690C. Postupuji stejně a na závěr instalace hláška, že nebyl naistal… poslední
Storm 16.04.2007 06:25
Storm

No pokud to jede přímo v XP tak to jede v bitmapovém režimu čili epromka by se neměla uplatňovat. Možná zkusit nastavit u možností tiskárny typ komunikace /jednosměrný, obousměrný/ v biosu typ portu /normal, ecp, epp/. Pokud to jede v dosovém programu běžícím pod windows mělo by to jet nejspíš napřímo /čemuž neodpovídá pomalá rychlost/ nebo to odchytávají XP.

Tak to samé by mne zajímalo u Epson LQ-570+. Nedávno jsem ji viděl v jednom autoservisu a tam jim to jelo jako blesk a já doma tisnu tabulku nekonečně dlouho. Nejen tabulku a to mi to v nastavení ukazuje tisk 4 stránky za minutu.

jak píšou výše: v autoservisu pod dosem to jede v textovém režimu, čili málo dat. kdežto xp předpokládají tisk v grafickém režimu, navíc to jezdí i 2x přes sebe = neskutečně pomalé.
trochu může pomoct ten ecp/epp režim v biosu, nejlepší bude když jehlovou tiskárnu od windows vyhodíš a doneseš si z bazaru laserovku.

Tak náklady jsem si skutečně nepočítal, traktorový papír dostávám zdarmo z jedné účtárny, kde soustavně kupují papír na dvě kopie a stačí jim jen jedna, tak mi to děvčata oddělují. Repasovaným náplním bych se samozřejmě nebránil, ale až po uplynutí záruční doby (i když i toto se dá asi v případě reklamace ošetřit starými krabičkami). Komfort tu jistě je, minimálně to nedělá takový kravál. Svažuji o nějaké multifunkci od Epsonu, ale to se podívám do jiných příspěvků, jen dnes jsem tu zahlédl asi tři témata.

Tak to je asi fakt, známý mi třeba poradil jasamedia.cz, tam se mi to zdá docela v pohodě, když se s někým domluvím tak to s tím poštovným také nebude tak horké. Jinak se ty kompatibilní dají u nás určitě také koupit, a pak jsem ještě dostal nějaký leták do schránky, kde nabízejí plnění starých. Jinak se ještě mrknu na ty epsony, zdají se mi cenově přijatelné.

Defaultně se ta tiskárna nainstaluje s kvalitou tisku 360x360 dpi. (potom to po každém řádku "jezdí" asi čtyřikrát a ještě pomalu). V ovladačí je třeba nastavit rozlišení 180x180 ... potom je to už celkem snesitelné, ale DOSovému "draft" tisku se to rychlostí stále nevyrovná.
Jak uváděli již kolegové předemnou .... Win_NT systémy text na jehličkách netisknou jako znakovou sadu ale jako "obrázek".
Pokud už to máš nastavené jak uvádím, tak už s tím asi nic neuděláš a tento můj příspěvek považuj za bezpředmětný.

Udělal jsem změnu, co tu níže někdo popisuje, trochu to pomohlo, ale mírně se zhoršila kvalita tisku. Včera jsem potřeboval tisknout něco z PowerPointu a tam to jelo docela dobře, dneska jsem tisknul tabulky v Excelu a všimnul jsem si, že když jsem tu původní překopíroval na nový list a dal tisknout odsud, tak to také mělo jiné tempo, vůbec netuším čím by to mohlo být. Jedná se o klasickou tabulku datum, zboží, doklad, cena prodaného, cena koupeného, součet výsledku z předchozího řádku + příjem - výdej, na konci sumarizace sloupců. Některé dokumenty ve Wordu se chovají podobně, prostě jednou to jede, jednou ne.

tak pro změnu mám úplně jiný problém: MS Windows XP home SP2 (konečně legální), AMD Athlon Xp 1600-, 512 MB RAM, Nvidia ge force 440 with APG 8x. Po kompletní přeinstalaci PC, tj. včetně předchozího zformátování disků, jsem se pokusil tuto tiskárnu nainstalovat, ale nějak s tím nedokážu pohnout. Už jsem ledascos instaloval, ale tohle se mi ještě nestalo. Ovládací panely, přidat tiskárnu, místní tiskárna, automaticky poznat a nainstalovat tiskárnu typu plug and play, průvodce nic nenajde (tiskárna zapojena svítí), dále vybírám LPT1, na další stránce příslušný typ zařízení a pak nastavit výchozí tiskárnu a bez tisku zkušební stránky. Dle hlášky jsem průvodne úspěšně dokončil a když dám dokončit, tak asi po půlce instalace se objeví tato hláška: Ovladač tiskárny nebyl nainstalován. Není možné dokončit operaci. A jsem v háji. Můžete mi prosím někdo poradit (opravdu ji nechci ještě vyhodit) kde dělám jakou chybu a jak se jí vyvarovat? Moc děkuji

Díky za reakci, tak jsem to zkusil, ale výsledek stejný. Pak mne napadlo zkusit přidat jakoukoli jinou tiskárnu a bylo to stejné, začne probíhat instalace do C:\windows\system32\spool\drivers\....\14402912 - tohle číslo asi určuje danný ovladač - a je to stejné, nejde vlastně přidal tiskárnu žádnou, takže chby bude asi jinde. Ale co já lama s tím budu dělat, tak to vůbec netuším.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru