Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krátkodobé freezy počítače + občasný kompletní freez, win 7.

Zdravím,

po cca 2 letech užívání počítače mě začaly doprovázet nepříjemnosti, které se jen velmi obtížně popisují. Pokusím se tedy popsat co nejvíce ukazatelů a budu doufat, že někoho napadne, oč jde. Jediné pojítko, které jsem vypozoroval je, že je vždy spuštěn Firefox. (Nestojím o radu typu: "Firefox je shit, používej chrome/cokoli jiného). Firefox používám cca 8 let a doteď jsem s ním neměl jediný problém. Vše fungovalo! Chrome mi nevyhovuje. Většinou problém nastane, když je přehráváno video na youtube a nebo je puštěný facebook (klidně i jen facebook). Absolutně nerozhoduje, jak dlouho PC jede. Někdy se to nestane ani při provozu dlouhém třeba 10 hodin. A někdy se to stane za 15 minut. Čili k problému:
V prvotní fázi se většinou "zasekne na pár vteřin aktuálně hrající zvuk", myš, načítání čehokoli... Následně se vše rozběhne a zcela v pohodě funguje až na pár výjimek. První, ta nejcitelnější je, že ukazatel myši má "zpoždění". Najedu například na tlačítko "login" kdy se z hranaté myšky stane ta baculatá ruka ( :-) ) a i po kliknutí a následném najetí třeba do adresního řádku stále vidím baculatou ruku. Nebo naopak.. místo, abych viděl kurzor ve tvaru ruky, vidím stále "I". Další věc a ta mne úplně vytáčí je, že když najíždím do adresního řádku, kde se ukazují www adresy, tak se ukazatel chová následovně... Myš vypadá normálně, jede rovně a ihned po přejetí hranice mezi stránkou a adresním řádkem poskočí cca do 3/4 výšky adresního řádku a mírně doleva. Po vyjetí nad adresní řádek zase poskočí zpátky s tím, že se vlastně jeví uvnitř řádku... Takhle je to u většiny tlačítek... Třeba u manuálního "roztahování" okna, kdy se vám z kurzoru stane dvojšipka (dle směru roztahování). Tento zásek není jediný... V různých intervalech dochází k opětovnému cca 10sec freezu, který už ale neovlivňuje zvuk, pouze obraz... Řádově počítač minutu jede a 10 vteřin je zaseklý (včera jsem zkusil v tomto stavu pustit hru Mark of the Ninja a hra šla bez záseků, ale v místě, kdy v pozadí řádila písečná bouře, byla hra jako z medu-jindy jede naprosto svižně). Někdy (cca 2x za měsíc) počítač prostě bez varování zamrzne... Zkoušel jsem i čekat a zkrátka když se tak stane, pomůže jen tvrdý restart.

Co jsem zkoušel:

Nový driver grafické karty, aktualizovat vešekeré zásuvne moduly, které se mi ve FF objevují. Aktulizaci flash a shockwave playerů. Nechápu, co více by na to mohlo mít vliv. FF je aktuální. Pozoroval jsem, zda při zásecích je zvýšené vytížení CPU... (dodávám screen) V době záseku nedošlo k žádnému vychýlení křivky! Ty vlnky, co se tam objevují, jsou například spuštění WMP. Ihned po záseku jsem hypnotizoval CPU a s vytížením 1% opravdu nevěřím, že to je ono. Vždy, když se toto stane, koukám do procesů, ale i zde nic(rovněž dodávám screen).

Zkoušel jsem superantispywarem projet kompletní scan (i Avastem) a nic. (testy jsem NEprováděl v nouzovém režimu...)

Co se HW týče, rovněž dodány screeny z programu CPU - Z

Doplňující otázky rád zodpovím.


Děkuji za Váš čas a hezký večer :o)
Bartex

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny