Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spouštění programů DOS ve Windows XP home

Dobrý den,
používám stále dosovský textový editor T602. Aby se po jeho spuštění korektně spustila také česká klávesnice, ve Windows 98 jsem češtinu v DOSu zakázal příkazem REM v autoexec.bat.
Ve Windows XP je však nutno pro správnou funkci české klávesnice T602 počítač už spouštět s nepraktickým základním nastavením angličtina (jazyk/klávesnice). Přepnutí CS/EN po spuštění počítače je už pro spuštění T602 nefunkční. Problém je zřejmě v potřebném chybějícím zápisu v config.nt (autoexec.nt), které by zakázalo češtinu. Poradí mi prosím někdo správný text zápisu do těchto souborů? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedá mi, aby som sa neopýtal: Pozná niekto z vás T602 ver. 3.1? Používateľské prostredie je také ako…
msx. 23.11.2006 18:31
msx.
Preco by patch "poradnou nepresiel"? Pouzit patch ktory opravuje nejaku chybu je normalna vec, tie p…
MM.. 23.11.2006 18:59
MM..
Pozri, ak sa máš držať licencie, tak patch neprejde, ak nie je od Borlandu. Borland ho myslím nevyda…
msx. 23.11.2006 20:24
msx.
A mas k tomu T602, verzia 3.1 aj blocek? :-D Borland nema do toho co kecat, T602 je produkt firmy 60…
MM.. 23.11.2006 20:31
MM..
Ak mám pravdu povedať, v dobe, keď som sa prvýkrát stretol s T602 som ešte nevedel ani o nejakom aut…
msx. 23.11.2006 20:44
msx.
Vzhladom na to ze 602suite bolo pre domace pouzitie roky zdarma (teraz tam maju nieco odvodene od Op… poslední
MM.. 23.11.2006 20:57
MM..

Nedá mi, aby som sa neopýtal: Pozná niekto z vás T602 ver. 3.1? Používateľské prostredie je také ako v C602. Samozrejme rozhranie vzniklo pod Turbo Pascalom, takže Runtime error 200 pri procesoroch 200 MHz a viac. Ale poznáte to vôbec niekto? A prípadne rozchodil to niekto z vás? Zrejme asi nemá zmysel pýtať sa na patche, lebo to by poradňou neprešlo, tak sa aspoň spýtam, či je to reálne rozchodiť vo WinXP?

Preco by patch "poradnou nepresiel"? Pouzit patch ktory opravuje nejaku chybu je normalna vec, tie patche vydava sam autor. V tomto pripade uz ale asi nie (kto by to dnes pouzival ak mas zdarma office programy pre win). Na turbopascalovsky runtime error 200 by mali byt aj univerzalne patchovacie programy, daju sa najst aj googlom.

Pozri, ak sa máš držať licencie, tak patch neprejde, ak nie je od Borlandu. Borland ho myslím nevydal. Podľa licencie nemôžeš meniť alebo upravovať kód programu (dokonca ani freeware). Z toho dôvodu by patch neprešiel. Len ma mrzí na druhej strane fakt, že keď niekto vydá záplatu na Windows, ktorú Microsoft chce vydať omnoho neskoršie, tak ešte sám veľký Microsoft odporúča záplatu neinštalovať a rýchlo vydá záplatu svoju. Dobre, tak teda ten patch pohľadám.

A mas k tomu T602, verzia 3.1 aj blocek? :-D
Borland nema do toho co kecat, T602 je produkt firmy 602software a ta urcite nema nic proti tomu, ze si spojazdnis nejaku verziu z dalekych rokov minuleho tisicrocia ;-):-) (edit: ak si si ju vtedy kupil :-p:-D)
P.S. Patche na SW vydava vzdy autor konkretneho programu, nie autor prekladaca, ptz. program je dielo autora programu, nie dielo vyrobcu prekladaca.

Ak mám pravdu povedať, v dobe, keď som sa prvýkrát stretol s T602 som ešte nevedel ani o nejakom autorskom zákone. Blok nemám.:-[ Len škoda, že sa nerieši legalizácia kópií programov, ktoré už nikto "nepotrebuje". Čo by sa stalo, keby som teraz poslal mail do 602 a vážne sa zaujímal o kúpu T602 3.1? Riešil niekto už niečo také? Zaujímalo by ma, ako to dopadlo. Možno úsmevná situácia, ale práve tieto situácie môžu vyvolať najviac problémov.

Vzhladom na to ze 602suite bolo pre domace pouzitie roky zdarma (teraz tam maju nieco odvodene od OpenOffice), tipujem ze uz blocek na T602 asi fakt nepotrebujes. Ak by si mal strach pred kontrolou a to T602 by si silou mocou chcel pouzivat, tak asi by si mal poziadat autora napr. aspon mail im poslat ci ti este nepredaju T602ku, resp. ci ju mozes pouzit zdarma. Ak odpovedia ano tak si pravne cisty aj pred SW kontrolou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru