Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook do 18 000,- CZK ?

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Kupuji nový notebook, jelikož starý jde do šrotu a se zkušeností s notebookem co jsem si vybíral sám si tentokrát raději nechám poradit. :)

Notebook je především do školy - Autocad, filmy a na hry typu League of Legends (netřeba mašina)

Notebook bude hodně často přenášen, takže bych potřeboval nějaký z kvalitnějšího materiálu i za cenu toho, že bude mít krapet slabší výkon.

Všem děkuji za radu.

loading...
Předmět Autor Datum
18k je celkem málo, na opravdu kvalitní stroje to moc není. Nicméně držel bych se tria Dell/Lenovo/…
touchwood 23.09.2013 06:51
touchwood
HP Probook 13,3" má totálně nešťasné chlazení již od návrhu. Ventilátor stále točí i když kolikrát n…
ISO 24.09.2013 11:00
ISO
odkazované Vostro je kovové a záruka je NBD (servis v místě). BTW ani za CAR (záruka s vyzvednutím)…
touchwood 24.09.2013 16:02
touchwood
Sexy karton jsme ještě nepotkal. To bude tím, že jezdilo DPD a PPL. Mrskají s tím stejně všichni i k… poslední
ISO 24.09.2013 17:40
ISO

HP Probook 13,3" má totálně nešťasné chlazení již od návrhu. Ventilátor stále točí i když kolikrát nemá co chladit. Hned po zapnutí NTB najede do středně vysokých otáček. Regulovat to není jak, vyzkoušel jsem kde co, bez úspěchu. Jedině se s tím smířit, špunty do uší a pravidelně čistit od prachu, který to pevný železo zbytečně nasává. Jo, pevnost a hliník se zdají být dobré, ale raději doporučím pevný plast/kompozit alá Lenovo. Dobrý NTB je u mě mezi 25-30 TCZK. Za mě Probook nebrat, dokud si pan H-P nenajme rozumné návrháře.

U levných Dell pozor na plastojidní a listoidní displeje. Je to tenté, měkké, na zkrut se to vlní jak vlny v oceánu. Snad proto má/měl Dell velmi dobrý servis a většinou nedělali problémy. Bohužel i NTB Dell za 20000 Kč měl popisovaný neduh. Leží na stole a nikdo si ho netroufne hodit do batohu na záda, aby se nepromáčknul displej. Jinak u něj nebyl problém s chlazením na rozdíl od zmíněného HP. Příjemná byla 3 letá záruka, za cenu dopravy do servisu. Opět musím nasměrovat k zamyšlení se nad Lenovem v kategorii cca > 25ooo Kč.

Sexy karton jsme ještě nepotkal. To bude tím, že jezdilo DPD a PPL. Mrskají s tím stejně všichni i když je to označené jako "křehké", takže je jedno, jestli je to zabylený v gatích nebo tangách. Otlučený rohy krabic jsou standardem.
Pokud je Vostro v kovu, tím lépe, vzal bych ho už jen kvůli té 3 leté NBD záruce. Vyhne se tak neskutečné pakárně, jako umí připravit HP, že sice DPD či PPL provede svoz NTB do servisu na náklady servisu, ale tam NTB hnije 3-4 týdny a čeká se na díl ze zahraničí. Lemra to jsou v HP nejmenované servisu, protože odmítají předem objednat náhradní díl a teprve pak dát echo zákazníkovi, aby zadal požadavek na svoz. To je důvod, proč bych do HP s běžnou zárukou nešel. Přitom nebylo pochyb, že zákazníkem konkretizovaný díl je vadný (bylo servisu přede e-mailem doloženo).

Ať zkusí tazatel zvážit a to doslova hmotnost a pevnost NTB Vostro. Bude to denně tahat. Jsem už pokročilý ročník a přes 12-13" bych nešel. Jsou to na denní tahání v batohu na zádech těžké cihly. Člověk k tomu přihodí pár věcí, petku vody, svačinu a na zádech včetně batohu nese 7-8 kg a to už je sakra poznat. Ale tohle musí každý po svém, píšu jen z vlastní praxe ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...