Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pujdou 2x 320GB (jaky byste doporucili?) HDD do MB Asus CUSL2-C?

Verziu BIOSu najlepsie zistis ak si zastavis vypisy BIOSu po zapnuti (klavesou Pause) a pozries si to na obrazovke (pokracuje sa napr. klavesou backspace). To co vypise Everest apod. nemusi byt aktualne (vyvojar mohol zabudnut zmenit verziu BIOSu v DMI).
Ak mas nizsiu ako na webe asusu, tak odporucam naflashovat novy BIOS (ale stahuj ten presne na tvoju verziu dosky). Ak mas urcite CUSL2-C tak:
http://support.asus.com/download/download.aspx?mode lname=CUSL2-C&SLanguage=en-us
posledna je 1009
Je to z roku 2001 takze podpora pre disky >128GB tam mozno nie je, najlepsie je najprv si pozicat nejaky disk vacsi ako 128GB a skusit ze ako sa detekuje v BIOSe, ak sa detekuje spravne tak OK mozes tam zapojit disky >128GB, kolko chces.
Aj keby podpora v BIOSe nebola, pod Win2k by to malo fungovat korektne (W2k nepotrebuje pre pristup na HDD BIOS), ale to nezarucujem na 100%, programatori MS su nevyspytatelni.

Pre disk >128GB vo Win2k musis mat nainstaleny SP4, a povolene 48bit LBA v registroch, to najjednoduchsie urobis stiahnutim utility http://www.48bitlba.com/enablebiglbatool.htm, spustenim a kliknutim na button "Set EnableBigLba").

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny