Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoreni a predani loga - tak trosku právní pomoc

Dobrý den,
u jedné externí firmy jsme si nechali vytvořit katalogy, firemní logo, web. prezentaci.
Zaplatili jsme za to nemálo peněz.
V objednavce bylo napsano: navrh a vytvoreni loga, navrh a vytvoreni, tisk katalogů.
To vše vyšlo na hezkých pár kaprů.

Ale!
Dostali jsme pouze vitištěné katalogy, logo v PNG+JPG.. když jsme po nich chtěli zdrojové soubory tak to prý nedají leda bychom zaplatili za autorská práva. ..
Je toto vůbec možné, že když si dáte požadavek na vytvoření loga že dostanete pouze JPGcko a to je vše?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslim ze ak ste objednali a zaplatili za vytvorenie, tak si nemozu narokovat autorske prava, ptz. v… poslední
MM.. 24.11.2006 16:58
MM..

Myslim ze ak ste objednali a zaplatili za vytvorenie, tak si nemozu narokovat autorske prava, ptz. vy ste platili ten vyvoj (napr. ze vam nafakturovali xy clovekohodin prace pri vytvarani loga), ste si ich vpodstate najali a oni pracovali pre vas, teda vysledok celej tej ich prace je vas, nie ich.
Ale poradte sa radsej s nejakym pravnikom ktory sa specializuje na taketo zmluvy a autorske prava atd., a ktory si poriadne pozrie tu zmluvu a povie vam co ste si to vobec objednali a zaplatili a co hovori o tomto konkretnom pripade autorsky zakon.

Dodat logo v krivkach a katalog v elektronickej forme by mala byt podla mna tiez samozrejmost. Ja by som sa teda dost nasral a poradil s pravnikom a pohrozil by som im sudom (ak by ten pravnik mal nazor ze som v prave) a samozrejme aj zverejnenim skusenosti s ich firmou.

P.S. otazne je co ste to po nich dodatocne ziadali, "zdrojove subory" sa v tomto pripade chape dost divne, ziadaj doslovne "logo v krivkach, a katalog v elektronickej forme".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru