Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zamrznutí Mozilla Firefox i Windows.

Ahoj všichni, prosím mám velký problém. Používám prohlížeč Mozilla Firefox 24.0 a nevím proč, ale asi před týdnem mi začal nahodile zamrzat. A to tak, že jakmile zamrzne nejde ani hybat myší ani spustit správce uloh a PC se musí resetovat. stane se to třeba při vyplňování kolonky hesla na facebooku, procházení facebooku, ale stalo se mi to i u jiných stránek. Někdy se to za den nestane vůbec a někdy třeba 3x po sobě. Počítač jsem otestoval na spyware a všchno v pořádku. Potom jsem otestoval RAM a taky všechno v pořádku. Mám operační systém Win7. Mozillu jsem přeinstaloval za tu dobu už asi 4x a nic se tim nevyřešilo. Vždy jsem odinstaloval, zaškrtl odebrat všechn části (nebo tak nějak) a restartoval PC. Už to řeším přes týden a k ničemu jsem se nedopracoval. V Internet Explorer se to nevyskytuje, ale chci používat Mozillu kvůli doplňku Adblock Plus 2.4, strašně mě totiž obtěžují všudypřítomné rekalmy na stránkách, videí na youtube atd. Prosím pokud by měl někdo nějaký nápad byl bych moc rád.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě to začalo dělat po přechodu z gtx275 na gtx 550 ti.Taky jen firefox.Pomůžou starší ovladače.Ted u…
Lecis 24.01.2014 16:42
Lecis
Jo, tak po 5 mesicich mi to dela zase. Ikdyz mam aktualizace nastavneny jen na oznameni stejne se ak…
Menfis_cz 12.03.2014 06:07
Menfis_cz
Aktualizace Firefoxu na oznámení? Kde v nastavení prohlížeče je tahle možnost? Snad si nemyslíš, že… nový
IQ37 12.03.2014 12:42
IQ37
Ano predstav si ze to tam jde i nastavit: interval.cz/podklady/2012/06/firefox-aktualizace-5 30x580.… nový
Menfis_cz 13.03.2014 07:41
Menfis_cz
Achich, na ty možnosti jsem pozapomněl. Sorry. Co se týká velkého písma na některých stránkách - zku… nový
IQ37 13.03.2014 11:05
IQ37
V pohode stane se. Ctrl+0 znam to me hned napadlo, ale ne nic ani zmena velikosti pisma v nastaveni… nový
Menfis_cz 13.03.2014 11:25
Menfis_cz
Mě se to stává taky, Firefox s Adblockem občas zatuhne, přesně jako tobě. Zkusil jsem dočasně zakáza… nový
jo 28.04.2015 19:04
jo
Nevěřím, že je to samotným AdBlockem. Možná to spíše záleží na počtu používaných sad filtrů. Zruš vl… nový
IQ37 28.04.2015 19:33
IQ37
No jo, téma je sice označené jako vyřešené, řešení jsem tady nenašel. Ale před chvílí jsem našel něj… poslední
jo 28.04.2015 20:02
jo

Jo, tak po 5 mesicich mi to dela zase. Ikdyz mam aktualizace nastavneny jen na oznameni stejne se aktualizovala na v. 27. Mozna to ja nebo bratr omylem odklepl, samo se to aktualizovat nemohlo. Aktualizoval jsem adobe flash player. Ale jestli je to temi novymi ovladaci na grafiku jak rikas, tak muzu pouzit asi jedine ty z CD ke grafice. Spyware/malwere atd. nic.

Aktualizace Firefoxu na oznámení? Kde v nastavení prohlížeče je tahle možnost? Snad si nemyslíš, že nastavení aktualizací Windows se vztahuje i na prohlížeč. Mi se ještě nikdy nestalo, aby se mi samovolně aktualizoval Firefox, když to mám v jeho nastavení zakázáno (a nedává ani upozornění).

a) komplet odinstaluj všechno od nVidie
b) nainstaluj jenom Ovladače grafiky a PhysX (ostatní nepotřebuješ)
c) když i pak budou problémy, zkus zakázat HW akceleraci na videu (pravé tl. myši - Nastavení...) - třeba tímhle začni - možná to zabere.
d) pokud ti to s ovladači z CD funguje, tak vlastně žádný problém nemáš

Dále: Oprava pomalosti, pádů, chybových hlášení a jiných problémů ve Firefoxu
Jak jsi na tom s tímhle: http://pc.poradna.net/q/view/1111907-zamrznuti-moz illa-firefox-i-windows?page=r1113939#r1113939

Ano predstav si ze to tam jde i nastavit: interval.cz/podklady/2012/06/firefox-aktualizace-5 30x580.png, on furt otravoval tak sem se asi preklik to uz je jedno.
Udelal jsem si znova kolecko: smazat profil v firefox, odinstalovat flash player, reinstal firefox, instal flash player, zakazani vsech zasuvnych modulu krome flash player, zakazani HW akcelerace. A vcera to fungovalo, jen vysledky v google vyhledavani mam nejakym velkym pismem, to ale nevim jestli neni vymysl googlu. Ovladace grafiky z CD jsem jeste nezkousel, jak jsem koukal nemam posledni verzi, ale v zmenach meli napsany jen nejaky hry (zlepseni vykonu).

Achich, na ty možnosti jsem pozapomněl. Sorry.
Co se týká velkého písma na některých stránkách - zkus Ctrl+0 (nula na num. klávesnici).

V pohode stane se. Ctrl+0 znam to me hned napadlo, ale ne nic ani zmena velikosti pisma v nastaveni prohlizece nic neudelala. Zkusil jsem i menit rozliseni obrazovky, ale porad stejne. Ale jelikoz jsem to zkusil i na jinem PC s Win XP a tam to vypada stejne asi to bude jinde, no az prijdu domu dam screen. Tohle bych asi ale nechal byt.

Nevěřím, že je to samotným AdBlockem. Možná to spíše záleží na počtu používaných sad filtrů. Zruš vlezlé, placené a Googlem podporované výjimky, dále všechny cizí filtry, kromě českého. Pak to porovnej. Ono je poznat, když musí Firefox kontrolovat několik megabajtů filtrů na každé stránce, zvláště, když třeba počítač není zrovna z těch "skvělých".

Jinak... téma je už nejméně rok označené jako vyřešené.

No jo, téma je sice označené jako vyřešené, řešení jsem tady nenašel. Ale před chvílí jsem našel nějakou zmínku na fóru Adblock.org, zkusím stáhnout .xpi přímo od výrobce. To zaseknutí Firefoxu (i systému) se pojevuje celkem pravidelně na idnes.cz/blog. Chrome + Adb se stejnými filtry to nedělá (Chrome bohužel nechci).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru