Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Na notebook Win XP nebo Vistu?

Někdy v prosinci si pořídím notebook a teď jsem ve stadiu otázky, co do něj. Jestli pořídít Win XP Home a mít ho tam navěky (neboli dokud bude nb naživu), nebo pořídit Win XP Home a pak během příštího roku upgradovat na Vistu, anebo pořídit nb bez OS, zkusit to s Linuxem (nemám žádné zkušenosti, zvládla bych to vůbec??) a až vyjde Vista, tak ji tam dát. Co myslíte vy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No jestli bude mít 1gigo paměti tak by možná šlo o vistě uvažovat ale česká verze bude v únoru nebo…
MM_tank 01.12.2006 00:27
MM_tank
heh no tak schválně...kdybych si pořídila třeba tohle: product.jsp - doporučil bys ji na to? No jina… poslední
merlouska 01.12.2006 17:19
merlouska

No jestli bude mít 1gigo paměti tak by možná šlo o vistě uvažovat ale česká verze bude v únoru nebo březnu takže asi pešek (a notebooky skutečně vyladěné na vistu (ovladače, kupa ostatního sw bordelu co se tam cpe -takový ti kravinky co mají vylepšouvat touchpady,klávesnici, povinná brzda -symantec antivir) taky nebudou dřív...

Jestli chceš notebook a pak přikoupit Vistu tak by musel být s Express Upgrade verzí XP Pro =doplatek cca 500 za média (na homo je příplatek -viz tvůj odkaz a to je podle mě nevýhodné).Ale přesné ceny ještě nejsou známy.

Navíc by ty XP asi nemohly být nainstalované přímo od výrobce ale musela by jsi ty xp dokoupit dodatečně k notebooku a to ještě správnou verzi. Teď nám totiž chodí OEM verze v papírové krabici (je polepená upozorněním že jde o express upgrade) kde v krabici je navíc formulář (číslovaný) na ten Express Upgrade, tu papírovou krabici musíš schovat a kus se z ní posílá do té firmy co pošle Vistu (softmail). Aspoň tohle je poslední verze co nám četl kolega dneska.

Pozor: zároveň se doprodávají normální OEM XP (taky v papírové krabici),OEM XP pro legalizaci (dají se prodat i bez hardwaru-upozornění taky na krabici) a taky se dají sehnat XP bez krabice ale to je trošku šméčko (překoupení licencí od velkého výrobce).Taky se dají sehnat jedna krabice s třema windowsama uvnitř (asi ekologie)... a to jak v provedení Expres upgrade tak klasický OEM. Ještě jsou Windows XP krabicové -čili full a ne-OEM, pak je ta krabice velká a lesklá a pěkná..ty ostatní zmíněné jsou z recykl papíru a vypadají hnusně.

Když kupuješ počítač máš tam většinou nálepku už nalepenou a tu krabici nedostaneš. Notebooky buď již většinou nějaký Windows mají (nálepka zespodu) nebo se k nim prodá OEM (a většinou se i instaluje) Pokud by jsi uvažovala o vistě tak si to zřejmě musíš domluvit tak aby jsi dostala tu Express upgrade verzi, nejspíš zalepenou a tak věděla že jde o upgrade verzi a že tě prostě nějak nenatáhnou8-)

Ty notebooky totiž klidně můžou ležet někde dva měsíce a nebudou mít správnou verzi XP..No ještě si to zjisti.

Na NTB bych si osobně dal XP kvůli větším nárokům Visty.

Mám v práci semproše 2500+ sckt A, Vistu betu 2, 200g disk, gf mx440 a s 512 je to hodně pomalý a 1024 vidím jako minimální základ -a to nemám pochopitelně zaplý aero.Notebooky maji podstatně pomalejší disky...Jestli ten NTB nebude mít svou grafickou kartu tak na Vistu zapomeň (sdílená paměť- bezpečně hodně spomalí i při vyplém aeru)
Prostě a jednoduše k notebooku za 20 tisíc se Vista nehodí. K notebooku nad 35 bych ji klidně v březnu doporučil.

heh no tak schválně...kdybych si pořídila třeba tohle: product.jsp - doporučil bys ji na to?
No jinak většina argumentů proti Vistě tady zní docela rozumně...já si taky nejsem jistá jestli je to fakt tak úžanej systém..hlavně každý začátek je těžký:-) Mě půodně nějaká Vista ani nenapadla, to byl nápad táty, tak mě to zaujalo a začala jsem dumat jestli jo nebo ne:-) Mě taky trochu odrazuje to, že bych musela upgradovat do konce března (pochopila jsem to správně?), přičemž já bych brala spíš kdyby byl ten upgrade možný pozdějc až se to vychytá..ale tam už se právě nedá počítat s takovou cenou co nabízej při Express Upgrade...a několik táců už se mi za to solit nechce:-/

Zpět do poradny Nahoru