Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak rozšířit wi-fi pomocí dvou routerů.

Ahoj,

předesílám, že sítím moc nerozumím, ale zatím jsem si vždy nějak poradil metodou zkoušek a omylů. Teď bych ale potřeboval dostat v baráku do 1. patra wifi. Od O2 mám modem (router) Comtrend, který sám signál po celém domě neutáhne.

Protože se mi nechce utrácet za nějaký extender, chtěl bych využít router, co mám doma, TP-Link TL-WR842ND. Protože jsem ale u něj funkci repeateru nenašel, narval jsem do něj firmware DD-WRT a propojil ho kabelem s tím Comtrendem.

Po tom upgrade jde nastavit jako AP, Client, Client Bridge-routed, Ad-hoc, WDS AP, WDS Station.
Takže na Comtrendu jsem nastavil AP mode: Wireless Bridge a na TP-Linku jsem různě experimentoval, až mi to tak nějak začalo chodit s nastavením módu WDS AP a navíc jsem musel nastavovat ještě nějaké Virtual Interfaces, které mělo stejnou MAC adresu jako ta bezdrátová část TP-Linku. Taky jsem mu dal WDS AP.

No nějak jsem to celé rozběhal, ale když jsem si to chtěl přeměřit Inssiderem, zjistil jsem, že mám sítě dvě, jednu tu původní od Comtrendu (ale s MAC adresou TP-Linku) a druhou nějakou skrytou se s úplně stejnou MAC adresou. Jinak obě sítě jedou na stejném 1. kanálu.

Tak nějak intuitivně cítím, že jsem to nastavil blbě, proto bych chtěl požádat o radu zkušenější. Pokud jsem při tom nastavování spáchal nějaké pí*oviny, poctivě jsem si je předtím vygůglil.
Jinak OS mám Win 8.1.

Dík

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny