Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Odcustomizování" telefonu

Ahojte,
můj úžasný Huawei Ascend Y300 má tu nepěknou vlastnost,že se tak jednou za tři dny sám od sebe restartuje. Nedokážu říct, jestli toto je standardní chování Androidu, ale spíš bych to viděl na viebanou implementaci Androida v podání Huhňavej (Redmarxi, udělej si další čárku).

K meritu věci: restartu bych si ani nevšimnul, kdyby mi - i přes aktivní profil "drž hubu" nezahrál na plné pecky znělku T-mobile (ano, koupeno u nich v době, kdy byl silně nejlevnější). Ve dvě v noci je to úžasné, obzvlášť když ve stejném pokoji chrupká několikaměsíční dítě. Snažím se najít řešení, jak znělku vyřadit (nebo aspoň umlčet) bez rootu, ale nenacházím. Toto je i má otázka - jde to?

Mně napadla třeba návštěva T-mobile a zkusit to s nimi napřed po dobrém, i když vyplašený mlamoj za pultíkem nejspíš nebude mít šajnu, co s tímto požadavkem nezapadajícím do jejich tabulek má dělat a tedy mě odbude s tím, že "to nejde".

Rootu se chci vyhnout do konce záruky... vím, že SW root nemůže mít vliv na reklamování HW, ovšem to handrkování si chci ušetřit. Stejně tak mi root k ničemu není. Ale když nebude zbytí tak to provedu.

Předmět Autor Datum
Podle me nemas sanci jinak nez pres root. Samozrejme to u T-Mobilu muzes zkusit. Nebo si muzes pori…
RedMaX 18.11.2013 07:08
RedMaX
Achjo, koukám, že rootem nejspíš ztratím i všechna nastavení a aplikace a budu muset všechno ladit a…
Moas 18.11.2013 09:30
Moas
Nevidim k tomu duvod, ale nerikam, ze to neni mozne. Zkus jit na Androidforum, urcite tam bude sekce…
Redmarx N 18.11.2013 09:39
Redmarx N
Zkus telefon úplně ztišit a restartovat, jestli bude pořád hrát. Na Note2 mi při startu úvodní zvuk…
greyhound 18.11.2013 10:16
greyhound
Při ztišení na minimum nezahraje konečnou znělku, ale úvodní ano. Stejně tak při použití aplikací z…
Moas 18.11.2013 11:37
Moas
Proved Root, pote pres spravce souboru (napr. TCMD) odeber onen zvukovy soubor ktery te otravuje, zp…
jezevec 18.11.2013 13:08
jezevec
Mně napadla třeba návštěva T-mobile a zkusit to s nimi napřed po dobrém, i když vyplašený mlamoj za… poslední
Boboo 18.11.2013 13:51
Boboo

Podle me nemas sanci jinak nez pres root. Samozrejme to u T-Mobilu muzes zkusit.

Nebo si muzes poridit aplikaci na restarty v definovanem case, sam jsem nezkousel, ale pry to nektery lidi pouzivaji, aby se jim telefon restartnul v noci jednou tejdne, kdyz ho nepotrebuji, ty bys nastavil jednou za tri dny nekdy k veceru, kdyz male jeste nespi.

Ano, typizovany Kulhawej.

Root jsem nahodil tyden po zakoupeni. Druhy muj smartphone respektive jedinny ktery pouzivam Jiayu ma root primo od vyrobce zabudovan v telefonu.

Jinak mel jsem ZTE Blade legendarni smartphone a bezel mi 257 dni v kuse, po te jsem nahazoval novou verzi Androidu, teda jsem musel restartovat. Jiayu mi sem tam ztrati signal, zacne se rychleji vybijet, zacne zlobit zvuk apod. teda restartuju cca. kazdych 14 dni, ale fakt je, ze vyrobce vydal update ROM, ale zatim jsem se k tomu nedostal to nahodit. Horor2 lezi vypnutej v supliku, predtim restart nutny alespon jednou tydne - proste to prasí Kulhawej cinan.

Nevidim k tomu duvod, ale nerikam, ze to neni mozne. Zkus jit na Androidforum, urcite tam bude sekce i k Ascend Y300 a tam se pozeptat.

Nevim, jak moc jsi znaly v linuxu, ale abych to prirovnal k Windows, tak root neznamena nic jineho nez prideleni administratorskych prav a to sice kvuli editaci C:\Program Files - na androidu se tomu rika oddil /data a C:\Windows - na androidu oddil /system.
Tak slozite se to dela proto, ze uzivatel Administrator (root) neni standardne vubec aktivovan.

Druha moznost je nahrani customROM uz s opravnenim root zabudovanym a tam to delam tak, ze si odzalohuju launcher, muj Nova launcher ma tuhle funkci vestavenou a odzalohuju si aplikace (tam to delam externe, aplikaci na tohle je vic), po nahrani nove ROM nahraju konfiguraci launcheru a aplikace ze zalohy. Obvykle to neni stoprocentni a neco musim nastavovat znovu, ale usetri to hodne prace.

Mně napadla třeba návštěva T-mobile a zkusit to s nimi napřed po dobrém, i když vyplašený mlamoj za pultíkem nejspíš nebude mít šajnu, co s tímto požadavkem nezapadajícím do jejich tabulek má dělat a tedy mě odbude s tím, že "to nejde".

To jsi trefil ani nevis jak kdyby tam za ten PC posadili cvicenou opici tak bude rozdil akorat v tom ze to bude rychlejsi.ale ono to je posledni dobou vsude.
Ze prodavaci nejenom v mobilkach ale vubec i v elektrech PC prodejnach nemaji ani tuseni co prodavaji.Ale hlavne ze maji na zadech napsano potrebujete pomoct ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru