Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno driver pro alps touchpad?

Ahoj, jsem bezradný, po updatu na jádro 3.11.9 z 3.11.8 (vím, aktuální je 3.12, ale zatím jsem neměl čas na to laborování s přepisováním verzí pkgbuildu), nejde mi driver touchpadu:
když spustím synclient hlásí to "Couldn't find synaptics properties. No synaptics driver loaded?" (dřív tím bez problému jsem nastavoval nastevení touchpadu)
kde vůbec mám takový driver sehnat? Podle xorg.conf.d/50-synaptics.conf je jméno driveru synaptics, ale nyní nejde zavést(neexistuje)

respektive to nefunguje ani když ručně dám modprobe synpatics_i2c nebo synaptics_usb

S tím souvisí, že mi od počátku v této distribuci nejde správně bluetooth: nefunguje transfer souboru o velikosti větší asi než 2kb (vždy vyhlásí timeout). V slaxu to fungovalo(nevíte jaký je rozdíl mezi těmito verzemi a jaké jsou tam drivery pro Dell 360 Bluetooth mobile)?


A za další: jde v KDE nějak inteligentě ovládat rozhraní bez myši nebo touchpadu bez předchozí přípravy (nastavování klávesových zkratek pro všechno možné)? Ve windows krásně fungovalo ovládání pomocí tab a win kláves. ZDe si myslím, že to pokulhává, třeba vůbec nevím, jak vybrat system tray, abych se dostal do notification area.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny