Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SW právo: jak použít info z nápovědy, je-li chráněna copyrightem?

Měl bych následující dotaz. Pracuji na textu o nejmenovaném SW firmy MS, je to docela komplexní záležitost. Jako zdroj mi slouží mimo jiné i nápověda (a několik PDF souborů k produktu), která je výslovně chráněna copyrightem, viz

© 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Do jaké míry je legální použít z ní informace do mé práce? Jde mi o výčet vlastností SW a jejich vysvětlení. Originál je anglicky a můj text česky. Žádné písemné ani výslovné povolení od MS nemám. Můžu zachovat strukturu textu z nápovědy včetně (přibližného a volně citovaného) obsahu? Nejde o dvě-tři věty, ale o delší text.

Na co bych si měl dát pozor?

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Domnívám se, že když uvedeš citaci (třeba i delší a doslovnou) a odkážeš na zdroj informací, že nepo…
Eva_M 07.12.2006 22:47
Eva_M
no ja zas myslim, ze cely to okopirovat nemuze, nekde jsem o tom neco cetl, jen to nemuzu najit.
Radek 08.12.2006 13:34
Radek
Jde mi o to, že tohle je výčet vlastností a funkcí toho SW a to jaksi nejde napsat "po svým" - má to… poslední
Pavel 11.12.2006 19:53
Pavel

Domnívám se, že když uvedeš citaci (třeba i delší a doslovnou) a odkážeš na zdroj informací, že neporušuješ autorská práva. Autorská práva bys porušil tím, že bys něco opsal (nebo se "inspiroval"), ale neuvedl zdroj. V řadě různých knížek jsou přece v textu i doslovné citace a u nich jsou číslíčka nebo hvězdičky - a dole na stránce pod čarou či na konci knížky jsou uvedeny prameny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru