Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
128 MB RAM dávám pro virtuální testovací stroje s Windows XP SP2 docela normálně a je to použitelná…
Vladimir 10.12.2006 19:33
Vladimir
já bych si moc nepletl virtuální pc na novém hardwaru, se starým šrotem s pomalým procesorem a zdech…
lední brtník 10.12.2006 20:04
lední brtník
Paintbrush zž je dávno mspaint nebo ne? Pavel
Pavel 10.12.2006 22:08
Pavel
netuším, já to svinstvo volám jen ikonou ve výrobě kde není nic jiného na printscreen ale pravděpodo… nový
ledník brtník 10.12.2006 23:28
ledník brtník
Pokud to máš jenom na občasné surfování a na psaní ve Wordu tak tam klidně můžeš ty XP dát, sice to… poslední
Keeper 11.12.2006 10:07
Keeper

128 MB RAM dávám pro virtuální testovací stroje s Windows XP SP2 docela normálně a je to použitelná konfigurace (testuje se síťové přihlášení/odhlášení, profily, Network monitor agent, SMS agent, Windows Update a takové ty věci - dá se s tím přes RDP celkem i pracovat).

Když se používají aplikace pouze od MS (Office, IE...) nebo jiné nenáročné nativní aplikace, myslím že je to použitelné. Pozor na nenativní multiplatformí nebo skinovatelné rozežrané aplikace - běžné home use aplikace jako antiviry, Open Office, Firefox a podobné věci jsou s 128 MB RAM naprosto nepoužitelné.

Jinak minimální požadavky jsou oficiálně něco jako Pentium II a 64 MB RAM, fyzické omezení je Pentium nebo Pentium Overdrive a 18 MB RAM.

já bych si moc nepletl virtuální pc na novém hardwaru, se starým šrotem s pomalým procesorem a zdechlým chipsetem, který třeba pro připojení na net potřebuje i nějaký ten rozežraný balast. a pokud nemá nešťastník na update či novější pc, asi nemá ani na "nenáročné nativní aplikace" - ledaže by si xp instaloval pouze kvůli spouštění notepadu a painbrushe.

netuším, já to svinstvo volám jen ikonou ve výrobě kde není nic jiného na printscreen
ale pravděpodobně od modifikace s/m názvu už ta hrůza dokáže i zmenšit velikost výřezu vyklopeného ze schránky - že by to nějak souviselo?

Pokud to máš jenom na občasné surfování a na psaní ve Wordu tak tam klidně můžeš ty XP dát, sice to bude pomalej nabíhat, ale na surfování je to mnohem bezpečnější než 98SE nebo ME a navíc i stabilnější, mladá měla s 98kama jenom samý problémy často PC zamrzl a musel se restartovat a od té doby co tám má XP tak je to naprosto stabilní ještě to ani jednou nezamrzlo akorát to o něco dýl startuje, ale pak už se na tom dá normálně pracovat a to má Celeron 366MHz @ 433MHz, 4GB HDD, 192 RAM.
Když tak můžeš ten CPU trošku taktnout jestli to jde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru