Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ČR: nelegální software na ministerstvu

Ta informace nepracuje s tím, že by například MS (ve státní správě vlastně ETALON) si nějak stěžoval atd, atd ..... tahle informace "unikla" (zřejmě cíleně) z ministerstva jako "bomba", ale nijak neobjasňuje JAK byla získána. Při rozsahu samotného ministerstva byl určitě použit nějaký sw_audit a tam vždy záleží na nastavení (např. licence dokladované softwarově a nebo dodatečně na základě faktur a pod.)
Příklad: Organizace dostane (koupí) 50 PC s nainstalovaným OS+Office+ něco.
Admin vezme "první" PC připraví jej pro síť a doménu, doinstaluje další potřebný sw pro všechny, nastaví default. "skin" ..... uloží pomocí legálně zakoupeného sw jako image a....
Potom už jenom tahá PC z krabice a klonováním základního image nainstaluje zbylých 49 PC.
Všecny však mají stejné číslo produktu OS, i Office .......takže VÝSLEDEK auditu je, že 98% PC používá nelegální sw :-/.
Dle mých informací (možná mylných, ale užívaných), lze na základě tohoto zjištění auditu a ZAKOUPENÝCH PC včetně licencí prgu dosáhnout dobrozdání MS, že akceptují zjištěný stav, pokud se další čísla produktů v provozu neobjeví.
Představa, že na státní správě sedí ředitelé (následně admini), kteří někde shání "železo", aby na ně mohli nahrát nelegalní sw který nutně potřebují k práci je úsměvná.
Připouštím, že v rámci kompatibility se občas na starších PC před vyřazením neoprávněně udělá upgrade prgu, ale tam to vždy do následujícího auditu "odezní" . 75 % je podle mě cílená BLBOST.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny