Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problémy s PhysX ovladači

GG: GeForce GTX 770

Instaluji hry na Steam a při spuštění Metro 2033 aplikace ihned spadne, kvůli PhysX. Podobné problémy jsem měl už u jiné hry (Cryostasis), tam pomohlo poslední PhysX ovladače http://www.nvidia.com/object/physx-9.13.0725-drive r.html odstranit a nainstalovat znova. Zkusil jsem to teď (zda nenastal nějaký problém) - a nejde… Spadne a vyskočí okýnko

Could not initialize PhysX. Please, install PhysX driver

Ten nainstalovaný mám (nelže-li tohle):
[16611-px1-png]
Odinstalace a nová instalace PhysX nepomohla.

Zkusil jsem další PhysX hru, Mafii 2. Vyskočí hláška:

PhysX SDK not initialized. PhysX System Software will be installed.

Odkliknu OK, naskočí Instalační služba systému Windows (Preparing to install..) a po chvíli se zavře beztoho, aniž by jakákoliv instalace proběhla.

Ovladače PhysX jsem zkoušel několikrát odinstalovávat, opravovat (repair), žádná změna. Hry, které vyžadují PhysX, prostě nefungují.

Co dále zkusit?

Před pár dny to šlo (minimálně 4 PhysX hry jsem zkoušel).. Obnovení systému před instalaci Metro 2033 (které se jako první nespustila) nezabralo. Ovladače nVidia mám předposlední.

Zkoušel jsem PhysX přepnout na CPU (kdyby třeba byla vadná grafická karta, její "PhysX sekce", žádná změna. Padá to stejně.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Oživeno, naprosto tomu nerozumím :) Po pár týdnech (bez přeinstalace čehokoliv!) jsem zkusil nainst… nový
L-Core 08.01.2014 11:35
L-Core
Vracím se znovu k - ? Asi kravina, ale nebrání korektní instalaci jakési zabezpečení OS? nový
M-Pol 08.01.2014 11:38
M-Pol
Fakt nevím, aktualizace OS od té doby snad neprobíhaly (mám nastaveno na automatiku, microsofťácký "… nový
L-Core 08.01.2014 12:02
L-Core
Pravděpodobně jsem narazil na příčinu problémů, viz http://hry.poradna.net/q/view/90089-metro-last-l… poslední
L-Core 24.06.2014 16:04
L-Core

Oživeno, naprosto tomu nerozumím :)

Po pár týdnech (bez přeinstalace čehokoliv!) jsem zkusil nainstalovat Mafii 2 (Steam) - a hle, jede bez potíží. Zkusil jsem spustit dříve nainstalované Crazy Machines 2 (Steam) a také bez problémů funguje.

Jsou prostě věci mezi nebem a zemí…

Fakt nevím, aktualizace OS od té doby snad neprobíhaly (mám nastaveno na automatiku, microsofťácký "den D" letos ještě nebyl).

Akorát jsem snížil UAC z nejvyššího na default (druhé nejvyšší), ale už dříve, i když jsem UAC vypnul, nedařilo se ty hry rozjet. Napadá mě nějaká aktualizace Steamu, ale tehdy nejely ani hry mimo Steam (třeba Mirror's Edge mám na Steamu, na Originu i jako krabicovku).

Zkusil jsem jen ty dvě hry, Mafii před pár dny a CM2 teď. Se zbytkem počkám, musím předtím udělat kompletní zálohu OS Acronisem a na to teď nemám čas/chuť - a stejně teď Cryostasis, Metro a Mirror's Edge hrát nemíním.

Jakákoliv nově nainstalovaná hra, vyžadující PhysX, funguje normálně. Mám nastaveno (nVidia panel) sledování stavu PhysX akcelerace a to běží z CPU i GPU (podle hry).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru