Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zamrzávání systému

dobrý den, měl bych jeden problém. koupil jsem si nový komponenty pc (zákl.deska gigabyte, procesor Intel Pentium 4 3,2 Ghz a novej hdd Seagate 80 Gb). Přidal jsem tam 2 x 512 ram (jedna na frekvenci 333 Mhz a druhá 400 Mhz, obě dvě deska podporuje, stejně tak procesor) a grafiku ATI Radeon 9600 XT (taky podpora v pohodě) a zvukovku Soundblaster 5.1
Problém je, že při naformátování nového hdd a instalaci Windows xp systém "zamrzává" a nebo pracuje dost pomalu a pak zamrzne. Windowsama to také není, používal jsem je na svém předchozím pc a bylo to v pořádku (nainstaloval jsem zatím jen systém a ovladač zákl.desky. Ovladače zvukovky a grafiky zatím ne, to by nemělo mít vliv, protože jsem zkoušel grafiku a zvukovku vyndat a dělá to stejně).

Zjistil jsem že to ramkama neni, grafickou kartou a zvukovkou taky ne, hdd by měl bejt po formátu a defragmentaci v pohodě, procesor ani hdd se mi nepřehřívá, standartní teplota hdd je kolem 35° a procesoru 38°. ramku sem tam zkoušel nechat jen jednu tu 333 a dělalo to to samý, pak sem jí vyndal a dal tam tu 400 a zas to samý no a nakonec sem tam dal obě a zas to samý, takže by to muselo být jedině oběma ramkama, ale ve starým kompu jsem měl jen tu 333 a bylo to v pohodě. takže ramkama si myslim že to neni, navíc ta 400 je nová.
jo a ta 333 je tuším PC2100 a ta 400 PC2700 nebo 3200 (teď to nevim přesně) ale díval jsem se na stránky gigabyte, našel si motherboard tu co mam a podporu těhle typů ramek to má.

nevíte někdo čim by to mohlo být? kámoš říkal že možná zdrojem, ale ten sem kupoval se skříní taky novej (Eurocase 450 W). Pak mě ještě napadá že nastavením v biosu, ale tam jsem dal "Load optimized settings" takže by to mělo být v pořádku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže nakonec se do Windows dostaneš ? Nezapomeň, že okamžitě po instalaci Win je třeba nainstalovat…
Fuente 16.12.2006 02:26
Fuente
no tohle už jsem právě všechno zkoušel a výsledek je stejný, všechno sem čistě reinstalnul, vyndal j…
Lukas 18.12.2006 08:50
Lukas
Jestli jde o záruční opravu, tak si pohlídej lhůtu 30 dní na vyřízení reklamace. Ať mají reklamací k… poslední
Dale Cooper 18.12.2006 09:55
Dale Cooper

Takže nakonec se do Windows dostaneš ? Nezapomeň, že okamžitě po instalaci Win
je třeba nainstalovat ovladače k desce z CD dodaného k desce. V BIOSU je samozřejmě
třeba vypnout integrované věci na desce, pokud používáš jiná zařízení.
Mám na mysli zvukovku, grafiku, modem, síťovku atd, pokud máš navoleno LOAD DEFAULTS.
Určitě si zapni v BIOSu volbu ACPI, před! instalací Win a dej bacha na nastavení
frekvence CPU a RAM. Pokud nic nezabere, vyzkoušej nové komponenty na jiném PC
a když budou šlapat OK, zkusil bych nový BIOS.
Ještě bych zkusil reinstal bez všeho, co lze postrádat, takže jen s grafikou,
CPU, HDD, RAM a postupně přidávat železo. Taky bych to dělal raději jen se starou RAM.

no tohle už jsem právě všechno zkoušel a výsledek je stejný, všechno sem čistě reinstalnul, vyndal jsem grafiku, zvukovku a v biosu zapnul integrovanou. už sem vyzkoušel snad všechno a furt zamrzá. Zkoušel jsem vyměnit i zdroj za starší a bohužel i slabší 300W a systém ani jednou nezamrzl, jen pracoval hooodně pomalu (tzn otevření obyčejné složky trvalo 15-20 vteřin). Nakonec sem celý pc dal do servisu s podezřením na špatný zdroj, uvidíme co zjistí. Budu mít ale pc bohužel až za měsíc :-( před vánocema je prý spousty reklamací :.(:.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru