Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kabel na internet

Čaute chci se zeptat,mám do počítače ze střechy nataženej kabel na internet má asi 10 metrů.Je vedej po zdi baráku a do bytu provrtaný okno,takže mám v místnosti necelej metr toho kabelu(pc je hned u okna). Problém je že teď se bude předělávat místnost a kabel bych potřeboval cca o dva metry delší.Jak je to s takovým kabelem?Jde nějak uříznout koncovka a nastavit nebo budu muset natáhnout kabel novej? Díky předem za rady,hledal jsem různě na internetu ale s mojí IT gramotností mi přišlo nejlehčí napsat sem..Tak díky za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepší by bylo dát na zeď krabici (nebo rovnou router) a kabel ukončit v ní. Pak si natáhneš ether… nový
mif 27.12.2013 13:10
mif
[spojenie-sietoveho-kabla.jpg] nový
pme 27.12.2013 13:10
pme
Jaký je to kabel? Jak to, že vede po zdi baráku a nemá na vstupu domu přepěťovou ochranu? Jinak - po… nový
Pytlík 27.12.2013 13:21
Pytlík
Nevíš prosím, jestli je nějaký rozdíl z hlediska bezpečnosti, když mi kabely vedou sice vně baráku,… nový
saman32 27.12.2013 13:57
saman32
Dej sem fotku té koncovky, co máš v místnosti. poslední
mirha 27.12.2013 14:09
mirha

Nejlepší by bylo dát na zeď krabici (nebo rovnou router) a kabel ukončit v ní. Pak si natáhneš ethernet jak libo dlouhý klasickým patch kabelem. Existují i spojky za pár peněz, použil bys opět konfekční patch kabel.

Jaký je to kabel? Jak to, že vede po zdi baráku a nemá na vstupu domu přepěťovou ochranu?
Jinak - pokud se jedná o UTP kabel, tak mimo to, že se jedná o nehoráznou fušeřinu, tak, pokud nechceš rovnou uvést věci na pravou (a bezpečnou!) míru, lze použít UTP spojku (je ke koupi v obchodech s výpočetní technikou, jenom dbej, ať to není téměř stejně vypadající telefonní spojka, ale spojka s označením cat5, nebo lépe cat5e) a na prodloužení použít patch kabel (prodává se přímo pod tímto názvem) náležité délky (klidně vol o něco větší délku - je přípustných i 100m délky, tak se neboj nějaké rezervy) kategorie cat5e. Patch kabel má i náležité koncovky (z výroby).
Ta absence přepěťové ochrany v místě průchodu zdí je ale dost zásadní: Nejde-li přímo o život, jde o požár (už jsem takové případy viděl). Určitě ti tady někdo napíše, že to není potřeba, že on to má bez ochrany léta, ale nedej na něho: je to vůl bez zkušeností. Že to vydrželo u něho neznamená, že to vydrží všude (jako jsou jedinci, kteří úspěšně přeběhli dálnici - jiné však u toho přejelo auto).

Nevíš prosím, jestli je nějaký rozdíl z hlediska bezpečnosti, když mi kabely vedou sice vně baráku, ale v husím krku, který je schovaný pod 12 cm tlustým zateplením z polystyrénu? Je to devítipodlažní zděný dům a kabely vedou z druhého patra do suterénu. (síťový a koaxiální)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru