Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem externi hdd - apacer

Ahojte,

mám takový hodně zvláštní problém s externím hdd apacer. A potřeboval bych poradit, pokud někdo víte, co s tím.

Mám na něm data, do minulého týdne jej našel, načetl sektory, přečetl data. Tento týden už jej jenom najde (jakoby dole v liště - napíše -usb zařízení je připojeno). Ale v průzkumníku ani v total commanderu jej nevidí. Tedy ani data.
Zkoušel jsem to asi na 3 pc a 2 ntbk a nic. Tak jsem ze zoufalosti zkusil napíchnout zpět do mé smart tv lg. A ejhle. Hdd našla, a co víc. Vše jde přehrát jako by nic. Fotky, mp3, videa.

No a teď, babo raď ? :(( potřebuji z tama vytáhnout data, ale jak?

Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být? Našel jsem tu podobný problém, že si tv sama naformátovala při nahrávání programů hdd. Já to zkoušel ale nešlo to a data to stále vidí. Takže existují prosím nějaké možnosti jak napíchnout na pc a dostat se k datům?

Děkuji vám. :-)

D.
Upravená veľkosť písmen. (los)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže mi bylo porazeno, ať si vytvořím boootovací Linux USB, a nabootuju a v linuxech si data překop…
Dave IIII 09.01.2014 22:00
Dave IIII
Pomocí pár rad, tipů a triků pár zdatných lidí z poradna jsem na to přišel... 1. vytvořil jsem bito… poslední
Dave IIII 13.01.2014 18:49
Dave IIII

Takže mi bylo porazeno, ať si vytvořím boootovací Linux USB, a nabootuju a v linuxech si data překopčím. No bohužel to nejde. Vše šlo do doby, než jsem připojil HDD a klikl na něj... napsalo to:

Unable to access “filmy”Error mounting /dev/sdc1 at /media/ubuntu/filmy: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999,dmas k=0077,fmask=0177" "/dev/sdc1" "/media/ubuntu/filmy"' exited with non-zero exit status 12: Failed to read last sector (625137281): Invalid argumentHINTS: Either the volume is a RAID/LDM but it wasn't setup yet, or it was not setup correctly (e.g. by not using mdadm --build ...), or a wrong device is tried to be mounted, or the partition table is corrupt (partition is smaller than NTFS), or the NTFS boot sector is corrupt (NTFS size is not valid).Failed to mount '/dev/sdc1': Invalid argumentThe device '/dev/sdc1' doesn't seem to have a valid NTFS.Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of apartition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?

Bohužel nevím co dál :((Tak kdyby jsi vedel, nebo vedel nekdo dalsi, co s tim, prosim, tak budu moc vdecny za kazdou radu. LG Telka to precte....

Pomocí pár rad, tipů a triků pár zdatných lidí z poradna jsem na to přišel...

1. vytvořil jsem bitovou kopii disku pomocí download.html
2. zformátoval jsem disk
3. zkoušel jsem obnovit data z disku pomocí nějakého software, to nešlo, psalo errory a podobné hovadiny
4. tak jsem se nasraně obnovil data pomocí opět tohoto soft download.html na ten extérní hdd aaa ejhleee disk naběhl i se všemi daty :-)

Mějte se ! :-)
D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru