Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 10 najlepsich IT produktov roka 2006

Foxka pro DOS ještě fungovala dobře, rychle a snad nejrychleji - když jí ještě dělal Fox Software. Od doby, kdy se lišáci prodali Microsoftu, jde to s ní s kopce, ba ze srázu. MS má prioritu ve vývoji MS SQL, technologie .NET a ADO.NET a Fox je vlastně samokonkurence jejich vlastních produktů a podle toho taky vypadá. Evidentně z Foxky čiší, jak je trpěným ošklivým kačátkem někde na okraji zájmů M$.
Chyba co popisuji, se u DOS Foxky neprojevovala (tam ještě nebylo Integer pole a international sort - v tom má ta chyba kořen), až ve verzích Visual 3, 5, 6 a 7. Dál už s Foxkou nedělám. Další kvízová otázka. Ve které verzi jsem závadu reklamova? (ve Visu 3 :!:).

//Edit:

..špatně (syntexe...)
Patrně není definována nějaká proměnná. Po druhém spuštění bez úprav se samodefinovala prázdnou hodnotou a projde to. Samodefinování proměnných je též děsná zákeřnost foxky. Představi si, že máš v programu nějakou proměnnou a v některé části programu se uklepneš a je v názvu proměnné blbě písmenko. Rázem je to proměnná jiná, kompilátor nic nenahlásí (narozdíl od Delphi), programátor žije v blahém přesvědčení, že program chodí (všechny větve programu nikdy neotestuješ). A po několika letech, kdy tuto větev náhodou program navštíví, je něco blbě spočítané. Vzniknuvší prů*ser nemusím dále rozvádět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny