Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem harddisk sata, ide? jaky je rozdíl?

Přednášíte tu samé konspirační teorie, jedna krásnější, než druhá, ale ohledně rozhraní HDD povím jedno: Že rozhraní HDD nevyhovuje a brzo narazí na své fyzikální hranice a bude nutno to řešit jsem věděl dávno.
Hlavní chybou byla neurčitá vf. impedance a z toho plynoucí impedanční nepřizpůsobení, což způsobuje odrazy jak na koncích IDE kabelu, tak uprostřed (pokud je tam něco připojeno) a tím ze zkreslují přenášené impulzy - až k nepotřebě. Ne, že bych byl tak geniální (já nepatřím snad ani do kolonky "dobrý"), ale z různých důvodů jsem byl nucen se zamyslet nad chybovostí přenosu dat mezi diskem a počítačem, takže jsem si to musel srovnat v hlavě a tutéž úvahu by svedl kdokoliv s průměrnými znalostmi elektroniky (hlavně "analogové") - pokud by byl přinucen se nad tím zamyslet.
Očekával jsem tedy příchod něčeho takového, jako SATA, i když jsem nevěděl, že to bude sériový přenos atd., ale čekal jsem, že se přejde k vedení s lepšími přenosovými vlastmi, t.j. impedančně přizpůsobené a tak. A dost mě překvapilo to harakiri s kabelem 80 žil a že ten bastard tak dlouho vydržel. Takže SATA nepřišlo příliš brzo - naopak, opozdilo se. Mělo to přijít dřív.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny