Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor se mi po startu PC neprobudi ze stand by rezimu

Zdravim,

mam problem se svym LCD monitorem Philips 170B6CG. Jde o to ze jsem si nainstaloval na druhy fyzicky disk OS Linux a na tento disk jsme rovnez nainstaloval zavadec LILO. V BIOSu jsem nasledne nastavil aby se bootovalo z disku na nemz je nainstalovan Linux ponevadz zavadec LILO mi nabizi pri startu moznost volby mezi Linuxem a Windows. Co se tyce zavadece Windows tak ten je rovnez na samostatnem fyzickem disku.
Nyni jde o to ze kdyz zapnu PC tak se mi neaktivuje muj LCD monitor z rezimu stand by a nemuzu tak nasledne zvolil ktery OS chci spustit. Pokud ale nasledne provedu restart tak se jiz normalne monitor aktivuje. Tady tento problem jsem mel i kdyz jsem mel na PC pouze Windows ale nevenoval jsem tomu pozornost ponevadz se mi monitor probudil z rezimu stand by okmazite kdyz Windows pozadovaly prihlaseni do systemu.
Chci se tedy zeptat zda nevite jakym zpusobem zajistit aby se m monitor probudil ihned po startu PC a nemusel jsem tak po kazdem startu PC provadet restart pocitace.

Diky moc ...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokud máte možnost zkuste monitor na jiném počítači, aby se dalo identifikovat vadný HW. Nedávno jse… nový
cody 23.12.2006 10:11
cody
ale také to může být "nedorozumění" grafické karty a jejích výstupů (např. že není schopna detekovat… nový
touchwood 23.12.2006 12:00
touchwood
Je tam graficka karta GeForce 5700FX. Na jednou foru mi poradili at tam zapojim i D-SUB kabel a melo… nový
Veolw 24.12.2006 00:06
Veolw
Nemas nahodou v menu monitoru navolen coby vstup "Auto"? Tohle nekdy blbne - doporucuji zadat natvrd… poslední
mif 24.12.2006 00:16
mif

pokud máte možnost zkuste monitor na jiném počítači, aby se dalo identifikovat vadný HW. Nedávno jsem měl podobný problém u znamé. LCD Samsung také nechtěl nabíhat z pohotovostního stavu (někdy ano někdy ne, po zapnutí síťovým vypínačem hlásil, že nemá signál či nezobrazovatelné rozlišení). Byl vadný a šel na výměnu. S OS jakýmkoliv toto nemá nic společného i kdyby byl PC bez os musí naběhnout LCD také (základni ovladače VGA jsou biosu).

ale také to může být "nedorozumění" grafické karty a jejích výstupů (např. že není schopna detekovat port monitoru jako aktivní).

ale rozhodně, jak praví cody, vyzkoušet LCD na jiném PC a pokud možno i PC s grafikou na jiném monitoru.

P.S.: co tam je za grafiku?

Je tam graficka karta GeForce 5700FX. Na jednou foru mi poradili at tam zapojim i D-SUB kabel a melo by to fungovat :) Sice to neni standardni postup ale snad to pomuze. Myslite si ze to je na reklamaci monitoru?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru