Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se switchem

Zdravím, mám takový zoufalý dotaz...

Bydlíme v domě, kde je do každého bytu zavedený kabel (UTP cat.5e) s internetem. Tento kabel nám vede do switche, odtud pak do jednotlivých počítačů. Nedávno jsme koupili nový, Gigabitový switch, který když jsem přivezl domů a zapojil jsem ho, vše chvíli fungovalo. Po chvíli se kontrolka s portem, kde je zastrčený kabel s internetem, zhasla a s připojením byl útrum.

Když však kabel s internetem strčím do starého, 10/100 Mbps switche a odtud teprve dalším kabelem připojím ten gigabitový, odkud pak vede zbytek kabelů k počítačům, distribuce internetu funguje. (Starý switch nám totiž začal blbnout a přenášet velmi pomalu, zjistili jsme ale, že když je v něm jen jeden další kabel, který internet přenáší na další switch, je to trochu lepší, proto takové krkolomné řešení).

Když hlavní kabel s internetem připojíme rovnou k počítači, běží internet normální rychlostí.

Chci se zeptat, jestli vás nenapadá, zda může být chyba někde na naší straně, nebo je prostě špatný hlavní kabel (upřímně, je tu už docela dlouho a vede přes pár dveří a za pár skříněmi, takže je na pár místech popraskaný, zpřehýbaný, zežvejkaný, někdy je ve vnějším obalu díra a vidíme "vnitřnosti" kabelu(menší kabely)), nebo je prostě špatný nový switch.

Předem díky za každý názor, nápad atp...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny