Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AC97

Neviem si poradit s problemom na dcerinom PC /byvaly moj/ na ktorom prestala ist on board zvukovka AC97.
Je to doska MSI KT3 Ultra s myslim s chipsetom 333 /pisem to teraz z hlavy/.
V PC su stale dva systemy W98 a XP.W98 je tam od vtedy, ked som to este pouzival ja, co je mozno 5-6 rokov.Zaujimave je, ze tam ta zvukovka stale ide!Driver je este z roku 2002 a vola sa Avance VIA AC97...
Ma pridelene IRQ 5.!!!
Dcera nevie/si nepamata/, co robila, ked zvukovka prestala fungovat.

Samozrejme som skusil preinstalit posledne drivery, aj zo stranky vyrobcu dosky aj od VIA a rovnakym vysledkom - system, nehlasi ziadne problemy, Realtek VIA sa vsak neobjavi medzi pouzitelnym zariadeniami pre DirectX=>zvuk nejde.
Zaujimave je, ze ACPI prideli karte IRQ22 a nech som ho odoberal,pridaval, istaloval cez add HW vysledok rovnaky, doska sa nainstaluje akoze spravne /bez vykricniku/ len nefunguje.
Tiez nerozumiem, preco ked PC spustim v nudzovom rezime tak zvukovka ma pridelene IRQ5.?

Spustil som DXdiag,ktory nenajde ziadne instalacne problemy, ale na stranke sound nie je k dispozicii ziadne zariadenie???
Ako je mozne, ze v PC nie su ziadne konflikty a zariadenie je akoze v poriadku, ale nie je k dispozicii pre direktX?
Este si spominam, ze ked ma k tomuto problemu zavolala, tak v manazeri bol vykricnikom oznaceny nejaky systemovy ovladac pre rozpoznanie Plug&Play, tak som ho skusil zakazat a povolit - to nijako nepomohlo. Tak som ho dal prec a skusil som znova dohladat ovladace, zariadenia a tento ovladac tam odvtedy nie je!Zrazu nikomu a nicomu nechyba?
Zial, nejaky bod obnovy na PC nie je...

Co by som mohol este skusit ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě se to na starém kompu stalo taky... Deska: MSI K7T, VIA KT133A. Nepomohlo nic, reinstal, reset bi… poslední
Dale Cooper 25.12.2006 10:03
Dale Cooper

Mě se to na starém kompu stalo taky... Deska: MSI K7T, VIA KT133A. Nepomohlo nic, reinstal, reset biosu, prostě nic. Koupil jsem zvukovku do PCI (asi 200,- Kč), tu integrovanou v biosu zakázal a bylo to. Komp sloužil ještě tři roky, pach zdechl definitivně... Neměl jsem nervy se s tím babrat týden a nezjistit nic, tak jsem koupil jinou a byl pokoj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru